Prajitura Cer Instelat

Printeaza

O reteta de prajitura cer instelat din: oua, praf de copt, cacao, faina, zahar vanilat, sare, lapte, nuci, unt, stafide si fulgi de cocos.

Ingrediente:Prajitura Cer Instelat

  • 5 oua
  • un praf de copt
  • 100 g cacao
  • 150 g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • o canita de lapte
  • 50 nuci macinate
  • un pachet de unt de 250 g
  • 100 g stafide
  • 250 g zahar
  • 100 g fulgi de cocos

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă, se pun gălbenuşurile, cacaua, zahărul vanilat, 150 g zahăr, laptele, untul şi nucile măcinate. Compoziţia ob­ţinută se pune la fiert, la baie de aburi, şi se lasă până capătă consistenţa unei ciulamale.

Crema se lasă să se răcească. între timp, se pun stafidele să se înmoaie cu o linguriţă de coniac. Albuşurile se bat spumă cu restul de zahăr (100 g) şi cu zahă­rul vanilat.

Din ciulamaua de ciocolată se păstrează 8 linguri pentru glazură, iar restul se amestecă cu albuşurile, făina cer­nută, praful de copt stins în zeama de lămâie şi stafidele. Se amestecă şi se toarnă în tava tapetată cu unt şi făină.

Se bagă la cuptor la o temperatură de 120°C şi se lasă apro­ximativ 40 de minute. După ce s-a copt, se scoate din cuptor şi pe deasupra se toarnă crema de ciocolată. Se ornează cu fulgi de nucă de cocos şi se taie după ce s-a răcit.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.