Prajitura chinezeasca cu seminte de susan
PrinteazaPrajitura chinezeasca cu seminte de susan: faina, apa plata, sirop caramelizat, ulei, esenta de vanilie, carnaciori picanti, fructe confiate, coaja portocala zaharisita, rahat zaharisit, coaja de lamaie, amidon de orez, ulei, sare, seminte de susan, ou.
Ingrediente:
- 100 g făină
- 1 linguriţă apă plată
- 70 ml sirop caramelizat
- 25 ml ulei
- esenţă de vanilie
Ingrediente umplutura:
- 100 g cârnăciori picanţi
- 200 g mix de fructe uscate (migdale, alune, caju, nuci, stafide)
- 50 g coajă de portocală zaharisită
- 50 g rahat (verde) zaharisit
- 1 lingură coajă de lămâie
- 2 linguriţe amidon de orez
- 2 linguriţe ulei
- 1 praf de sare
- 2 linguriţe seminţe de susan
Ingrediente uns:
- 1 gălbenuş
- 1 lingură de apă
Mod de preparare:
Amesteci, într-un castron, făina proaspăt cernută cu o linguriţă apă plată, 70 ml sirop caramelizat, 25 ml ulei şi un strop de esenţă de vanilie. Frămânţi ingredientele până se formează un aluat vârtos, dar maleabil, pe care îl împachetezi în folie alimentară şi îl laşi la frigider circa 30 de minute.
Intre timp, tai cârnăciorii cubulete, toci mărunt fructele uscate, fructele zaharisite, rahatul şi coaja de lămâie. Amesteci toate aceste ingrediente, într-o tigaie neaderentă, adaugi 2 linguriţe amidon de orez, 2 linguriţe ulei, 2 linguriţe seminţe de susan şi un praf de sare.
Căleşti totul, circa 5-6 minute, amestecând permanent, până devin moi şi se leagă între ele. lei tigaia deoparte şi laşi ingredientele la răcit.
Modelezi între palme câte un pumn din compoziţia de umplutură (aprox. 130 g), formând bulgăraşi puţin “mai mari ca o minge de ping-pong. Impărţi aluatul în tot atâtea bucăţi câfi bulgăraşi ai modelat. Intinzi cu sucitorul fiecare bucată de aluat şi îmbraci bulgăraşii cu el, având grijă să nu rămână nici o bucată descoperită.
Introduci bulgăraşii astfel pregătiţi în forme speciale, care pot fi pătrate sau rotunde, pentru a se imprima pe suprafaţa prăjiturii un desen tradăional, care semnifică omagiul lunii pline, venerate de cultul asiatic.
Scoţi prăjiturile din forme şi le coci în tavă, la circa 175°C. Când încep să se rumenească, le scoti, le ungi cu gălbenuş bătut cu o lingură de apă şi le întroduci din nou în cuptor până se rumenesc frumos deasupra.
Prajitura chinezeasca cu seminte de susan
Pofta buna!