Prăjitură cu ciocolată albă si frisca
PrinteazaPrăjitură cu ciocolată albă si frisca: oua, zahar, faina, ulei, cacao, ciocolata alba, frisca lichida, margarina, eugenii, lapte.
Ingrediente blat:
- 4 ouă
- 4 linguri zahăr
- 4 linguri făină
- 1 lingură ulei
Ingrediente blatul maro:
- 4 ou
- 4 linguri zahăr
- 2 linguri făina
- 2 linguri cacao
- 1 lingură ulei
Ingrediente crema abă:
- 200 g ciocolată albă
- 200 ml frişcă lichidă
- 200 g margarină pentru cremă
- 2 albuşuri
- 2 linguri făină
- 50 g zahăr
Ingrediente crema cu eugenii:
- 7 eugenii cu aromă de lămâie
- 150 ml lapte
- 250 g margarină pentru creme
- 4 linguri zahăr
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă cu zahărul, pui gălbenuşurile, uleiul şi apoi făina cernută. La fel procedezi şi cu blatul maro. Torni fiecare compoziţie într-o tavă dreptunghiulară şi coci separat.
Pui într-o crăticioară pe foc ciocolata împreună cu frişca, până se topeşte ciocolata. Separat, amesteci zahărul cu albuşurile bătute spumă şi cu făina. Când s-a topit ciocolata, pui amestecul peste ea şi fierbi până se îngroaşă.
Laşi să se răcească bine. Baţi margarina spumă şi pui peste ea câte o lingură din crema fiartă şi răcită.
Rupi eugeniile în bucăţi. Separat, fierbi laptele cu zahărul, apoi îl pui peste eugenii şi amesteci bine, până se face ca o cremă.
Când se răceşte puţin, pui margarina tăiată bucăţi şi o baţi bine cu mixerul. Poţi adăuga în cremă şi o picătură de colorant alimentar roşu.
Asamblezi aşa: însiropezi blatul maro cu un sirop din apă, zahăr şi esenţă de rom. Pui crema de ciocolată albă, apoi blatul alb, însiropat la fel ca şi cel maro şi la final crema de eugenii.
Ornezi prăjitura cu frişcă sau cu un strat de ciocolată albă sau cu ciocolată neagră, după preferinţă.
Prăjitură cu ciocolată albă si frisca
Pofta buna!