Prajitura cu ciocolata alba si neagra
PrinteazaPrajitura cu ciocolata alba si neagra din: unt, ciocolata neagra, ciocolata alba, zahar, oua, faina, cacao, praf de copt, crema de branza.
Ingrediente:
- 250g de unt, plus extra pentru uns tava
- 200g de ciocolată neagră
- 50g de ciocolată albă
- 375g de zahăr
- 5 ouă
- 50g de făină, plus 1 lingură
- 85g de cacao
- 1/2 linguriţă praf de copt
- 200g cremă de brânză
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180°C. Unge cu unt şi tapetează cu hârtie de copt o tavă de 20 x 30cm.
Toacă fin 150g de ciocolată neagră şi toacă grosier restul de ciocolată neagră şi ciocolata albă.
Pune ciocolata tocată fin într-un bol şi topeşte-o deasupra unei mici oale cu apă clocotită sau în cuptorul cu microunde. Las-o deoparte să se răcească puţin.
Pune untul şi 350g de zahăr într-un bol şi bate-le până când obţii o cmema lejeră şi aerată. Adaugă 4 ouă, pe rând, amestecând bine după fiecare ou, apoi încorporează făina cernută, cacaua, praful de copt şi un praf generos de sare.
La final, încorporează ciocolata topită şi bucăţile mai mari de ciocolată. Transferă compoziţia în tava pregătită anterior şi uniformizează-i suprafaţa.
Lucrând repede, pune crema de brânză într-un bol şi amestecă în ea cu o spatulă pentru a o înmuia. Adaugă oul rămas, făina şi zahărul şi amestecă pentru a omogeniza compoziţia.
Presară grămăjoare din acest amestec peste compoziţia de negresă, până când îl epuizezi şi uneşte cele două compoziţii cu mişcări ondulatorii realizate cu ajutorul unui cuţit de masă sau al unei scobitori.
Coace prăjitura 30 de minute, până când se încheagă, iar o scobitoare introdusă în miezul ei ar trebui să iasă cu câteva firimituri lipicioase. Lasă desertul să se răcească de tot în tavă înainte de a-l tăia în pătrate pentru a-l servi.
Prajitura cu ciocolata alba si neagra
Pofta buna!