Prajitura cu ciocolata alba, nuca si frisca
PrinteazaPrajitura cu ciocolata alba, nuca si frisca din: oua, zahar, nuca, faina, praf de copt, ciocolata alba, unt, nuca, ciocolată amăruie, frişcă lichidă.
Ingrediente:
- 5 albuşuri
- 100 g zahăr
- 200 g nucă măcinată
- 4 linguri făină
- 1 plic praf de copt
- 200 g ciocolată albă
Pentru cremă:
- 5 gălbenuşuri
- 150 g zahăr
- 200 g unt
- 200 g nucă tăiată
Pentru glazură:
- 100 g ciocolată amăruie
- 50 ml frişcă lichidă
- 50 g unt
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă eu un praf de sare, adăugând şi zihărul. Amesteci făina cu nuca măcinată şi praful de cbpt, pe care le încorporezi în albuşuri. Amesteci până se omogenizează.
Torni aluatul într-o tavă (de 25/35 cm) şi coci blatul la foc potrivit, până se rumeneşte uşor deasupra. Laşi blatul la răcit. Ciocolata albă o dai pe răzătoarea mare şi o pui în strat uniform.
Caramelizezi zahărul la foc mic. Când a devenit auriu, dai deoparte şi pui untul tăiat cubuleţe.
Ames teci uşor până se omogenizează, apoi aşezi din nou pe foc şi pui pe rârid gălbenuşurile, amestecând după fiecare.
Fierbi, până se îngroaşă ca o smântână. Adaugi nuca tăiată şi amesteci bine. Laşi să se răcorească puţin şi întinzi crema peste blat, apoi dai la frigider.
Amesteci ciocolata cu frişca şi untul, puse înţr-uo vas, pe foc mic. întinzi apoi glazura, răcorită puţin, peste prăjitură. Ornezi după preferinţă.
Prajitura cu ciocolata alba, nuca si frisca
Pofta buna!