Prăjitură cu ciocolată albă
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu ciocolata alba din: margarina, ciocolata alba, lapte, esenta de vanilie, faina, bicarbonat de sodiu, zahar tos, oua, branza, margarina, zahar pudra si alune de padure.
- 250 g margarină, plus extra pentru uns
- 140 g ciocolată albă, bucăţele
- 250 ml lapte
- o linguriţă esenţă de vanilie
- 250 g făină
- ¼ linguriţă bicarbonat de sodiu
- 300 g zahăr tos
- 2 ouă mari, bătute uşor
pentru glazura:
- o cutie de 300 g cremă de brânză fina
- 85 g margarină moale
- 100 g zahăr pudră, cernut
- 50 g alune de pădure, tăiate mărunt
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 140°C. Se unge o formă de prăjitură adâncă de 23cm şi se tapetează cu hârtie pentru copt. Se pun într-o cratiţă margarina, ciocolata albă şi esenţa de vanilie şi se încălzesc, amestecând uşor până se topesc.
Se amestecă într-un bol mare făina, bicarbonatul, zahărul şi un strop de sare, apoi se adaugă ingredientele topite şi ouăle, continuând să se amestece până la omogenizare.
Se toarnă aluatul într-o cratiţă şi se lasă la copt aprox. o oră, sau până capătă o culoare aurie, iar scobitoarea cu care se încearcă iese curată. Se lasă la răcorit în formă. Odată răcită, prăjitura poate fi înfăşurată în folie alimentară şi congelată până la o lună.
Pentru glazură, se amestecă crema de brânză, margarina şi zahărul până se omogenizează. Se încorporează majoritatea alunelor, iar restul se presară pe prăjitură.
Prăjitură cu ciocolată albă
Pofta buna!