Prăjitură cu ciocolată albă

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu ciocolata alba din: margarina, ciocolata alba, lapte, esenta de vanilie, faina, bicarbonat de sodiu, zahar tos, oua, branza, margarina, zahar pudra si alune de padure.

Ingrediente:Prăjitură cu ciocolată albă

  • 250 g margarină, plus extra pentru uns
  • 140 g ciocolată albă, bucăţele
  • 250 ml lapte
  • o linguriţă esenţă de vanilie
  • 250 g făină
  • ¼ linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 300 g zahăr tos
  • 2 ouă mari, bătute uşor

pentru glazura:

  • o cutie de 300 g cremă de brânză fina
  • 85 g margarină moale
  • 100 g zahăr pudră, cernut
  • 50 g alune de pădure, tăiate mărunt

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 140°C. Se unge o formă de prăjitură adâncă de 23cm şi se tapetează cu hârtie pentru copt. Se pun într-o cratiţă margarina, ciocolata albă şi esenţa de vanilie şi se încălzesc, amestecând uşor până se topesc.

Se amestecă într-un bol mare făina, bicarbonatul, zahărul şi un strop de sare, apoi se adaugă ingredientele topite şi ouăle, continuând să se amestece până la omogenizare.

Se toarnă aluatul într-o cratiţă şi se lasă la copt aprox. o oră, sau până capătă o culoare aurie, iar scobitoarea cu care se încearcă iese curată. Se lasă la răcorit în formă. Odată răcită, prăjitura poate fi înfăşurată în folie alimentară şi congelată până la o lună.

Pentru glazură, se amestecă crema de brânză, margarina şi zahărul până se omogenizează. Se încorporează majoritatea alunelor, iar restul se presară pe prăjitură.

Prăjitură cu ciocolată albă

Prăjitură cu ciocolată albă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.