Prăjitură de ciocolata cu alune de padure
PrinteazaO reteta de prajitura de ciocolata cu alune de padure din: faina, lapte de soia, ulei de floarea soarelui, zahar, cacao, alune, praf de copt, vanilie, bicarbonat si ciocolata amara.
- 200 g faina
- 180 ml lapte de soia
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 140 g zahar
- 2 linguri cu cacao
- 100 g alune
- 1 pliculet cu praf de copt
- 1 baton de vanilie
- 1 varf cutit bicarbonat
- 125 g ciocolata amara
Mod de preparare:
Punem laptele şi zahărul într-un vas încă¬pător şi amestecăm bine până ce zahărul este complet dizolvat, într-un vas separat, amestecăm făina cu praful de copt, cacaua şi bicarbonatul.
Combinăm mixul de lapte şi zahăr cu uleiul şi punem totul peste amestecul de făjnă şi cacao, Amestecăm până la completa omogenizare.
Punem alunele tocate cu ajutorul unui cuţit în bucăţi potrivit de mari şi seminţele de la batonul de vanilie. Ungem o formă cu ulei şi o tapetăm cu făină, apoi adăugăm aluatul.
Coacem prăjitura la 180°C, în cuptor preîncălzit, pentru 30 de minute. Scoatem prăjitura din formă şi o lăsăm să se răcească.
Topim ciocolata la bain-marie sau microunde şi glazurăm cu ea întreaga suprafaţă a produsului. Decorăm cu câteva alune şi servim.
Prăjitură de ciocolata cu alune de padure
Pofta buna!