Prajitura cu ciocolata amaruie
PrinteazaPrajitura cu ciocolata amaruie din: unt, ciocolata amaruie, oua, galbenusuri, zahar, faina.
- 110 g unt
- 110 g ciocolata amaruie
- 2 oua
- 2 glabenusuri
- 4 linguri zahar
- 2 lingurite faina
Mod de preparare:
Intr-un castron termorezistent, se rupe ciocolata; se aşază la bain-marie şi se lasă să se topească. Intre timp, se bat ouăle cu gălbenuşuri şi zahăr, obţinându-se o cremă groasă şi albă.
Se lasă ciocolata şi se înglobează cu telul amestecul de ou şi făina.
Se ung şi se tapetează cu făină 4 forme mici de cca 110 ml. Se repartizează aluatul în forme şi se aşază pe o tavă. Se poate coace imediat sau se poate da la frigider până a doua zi.
Se încinge cuptorul la 230 °C şi se coc prăjiturile cca 6-7 min. Marginile trebuie să se întărească, în timp ce miezul rămâne moale. Se răstoarnă prăjiturile din forme si se serveste imediat.
Prajitura cu ciocolata amaruie
Pofta buna!