Prăjitură cu ciocolată şi chipsuri de banane
PrinteazaPrajitura de ciocolata si chipsuri de banane din: ulei de floarea soarelui, zahar fin, faina, bicarbonat, cacao, ciocolata, banane, oua, lapte, ciocolata cu lapte, smantana si chipsuri de banane.
Ingrediente:
- 100 ml ulei de floarea-soarelui, plus extra pentru uns
- 175 g de zahăr fin
- 175g de făină
- 1/2 linguriţă de bicarbonat
- 4 linguri praf de cacao
- l00 g fulgi sau bucăţi de ciocolată
- 175 g banane foarte coapte
- 3 ouă medii, 2 dintre ele cu albuşurile separate de gălbenuşuri
- 50 ml de lapte pentru glazură
- 100 g de ciocolată cu lapte
- l00 ml de smântână
- chipsuri de banane deshidratate, tocate grosier
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 160° C/gaz 3. Se unge şi se tapetează cu hârtie de copt o formă de cozonac de ikg.
Se amestecă într-un bol zahărul, făina, bicarbonatul, cacaua şi ciocolata.
Se strivesc bananele într-un bol, se adaugă oul şi 2 gălbenuşuri, apoi uleiul şi laptele. Se bat albuşurile spumă. Se toarnă compoziţia lichidă peste ingredientele uscate, se încorporează 1/4 din spuma de albuş pentru a subţia compoziţia, se adaugă restul şi se amestecă uşor.
Se toarnă în formă şi se coace 70-75 de minute sau până ce scobitoarea înfiptă în centrul prăjiturii iese curată.
Pentru glazură,, se topesc la bain-marie ciocolata şi smântână, apoi se lasă la răcit.
Când s-a răcit, se scoate prăjitura din formă, se întinde glazura deasupra şi se presară cu chipsuri de banană.
Prăjitură cu ciocolată şi chipsuri de banane
Pofta buna!