Prăjitură cu ciocolată şi chipsuri de banane

Printeaza

Prajitura de ciocolata si chipsuri de banane din: ulei de floarea soarelui, zahar fin, faina, bicarbonat, cacao, ciocolata, banane, oua, lapte, ciocolata cu lapte, smantana si chipsuri de banane.

Ingrediente:

  • 100 ml ulei de floarea-soarelui, plus extra pentru uns
  • 175 g de zahăr fin
  • 175g de făină
  • 1/2 linguriţă de bicarbonat
  • 4 linguri praf de cacao
  • l00 g fulgi sau bucăţi de ciocolată
  • 175 g banane foarte coapte
  • 3 ouă medii, 2 dintre ele cu albuşurile separate de gălbenuşuri
  • 50 ml de lapte pentru glazură
  • 100 g de ciocolată cu lapte
  • l00 ml de smântână
  • chipsuri de banane deshidratate, tocate grosier

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 160° C/gaz 3. Se unge şi se tapetează cu hârtie de copt o formă de cozonac de ikg.

Se amestecă într-un bol zahărul, făina, bicarbonatul, cacaua şi ciocolata.

Se strivesc bananele într-un bol, se adaugă oul şi 2 gălbenuşuri, apoi uleiul şi laptele. Se bat albuşurile spumă. Se toarnă compoziţia lichidă peste ingredientele uscate, se încorporează 1/4 din spuma de albuş pentru a subţia compoziţia, se adaugă restul şi se amestecă uşor.

Se toarnă în formă şi se coace 70-75 de minute sau până ce scobitoarea înfiptă în centrul prăjiturii iese curată.

Pentru glazură,, se topesc la bain-marie ciocolata şi smântână, apoi se lasă la răcit.

Când s-a răcit, se scoate prăjitura din formă, se întinde glazura deasupra şi se presară cu chipsuri de banană.

Prăjitură cu ciocolată şi chipsuri de banane

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.