Prajitura de ciocolata cu clementine si rodii in sirop
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura de ciocolata cu clementine si rosii in sirop din: ciocolata, unt, rom, ou, zahar, frisca, cacao, clementine, scortisoara si rodie.
- 150 g ciocolata cu 70% cacao
- 125 g unt, taiat cuburi
- 3 linguri rom, cointreau sau whisky
- 1 ou si 2 galbenusuri
- 75 g zahar
- 175 g frisca lichida
- 2 linguri cacao, cernuta
pentru fructele in sirop:
- 4 linguri zahar
- 7 clementine: curatate de coaja si desfacute in felii si 2 stoarse de zeama
- un parf de scortisoara
- 1 rodie, doar semintele
Mod de preparare:
Topeste ciocolata, untul si alcoolul la bain-marie, amesteca pentru omogenizare. Lasa deoparte 30 de minute. Cu ajutorul mixerului bate oul si galbenusurile pana cand obtii o pasta omogena.
Intr-un vas pe foc pune zaharul si 2-1/2 linguri apa si tine pana cand se dizolva complet. Mareste flacara timp de 2 minute pana cand siropul se leaga fara a se carameliza. Cu mixerul in functiune la viteza maxima incorporeaza siropul in ouale batute.
Bate frisca spuma si adauga cacaoa. Combina cu ciocolata si ouale si portioneaza in 6 inele unse cu unt si netezeste suprafata. Da la rece 3 ore sau peste noapte. Pentru a prepara fructele in sirop, topeste zaharul intr-un vas impreuna cu zeama de clementine si scortisoara.
Adauga feliile de clementine si fierbe 2 minute. Ia vasul de pe foc si adauga rodia. Indeparteaza inelele (sterge-le cu un prosop fierbinte pentru a se desprinde usor) si serveste ornat cu fructele in sirop.
Prajitura de ciocolata cu clementine si rodii in sirop
Pofta buna!