Prajitura cu ciocolata si crema de castane
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura si crema de castane: bezele, ciocolata neagra, unt, crema de castane, oua, zahar pudra, faina si smantana.
- circa 70 g bezele
- 200 g ciocolata neagra
- 200 g + 20 g unt pentru forma
- 200 g crema de castane
- 5 oua
- 50 g zahar pudra
- 2 lingura faina
pentru glasat:
- 100 g ciocolata neagra
- 100 ml smantana lichida
Mod de preparare:
Incălziţi cuptorul la 180’C. Ungeţi cu unt o formă. Sfărâmaţi bezelele în bucăţi mari. Rupeţi 200 g de ciocolată în bucăţi, aşezaţi-le într-un castron împreună cu untul tăiat bucăţi şi puneţi totul să se topească la bain- marie (sau în cuptorul cu microunde).
Omogenizaţi şi adăugaţi crema de castane, ouăle, pe rînd, bătând cu telul, zahărul, făina şi terminaţi cu bezelele sfărâmate. Turnaţi compoziţia în formă şi puneţi-o la cuptor, cca 40 min. La jumătatea timpului de coacere, coborâţi termostatul la treapta 5 (150°C). Lăsaţi apoi prăjitura pe un grătar, să se răcească puţin înainte de a o scoate din formă.
Glazura: Intr-o cratiţă, rupeţi în bucăţi cele 100 g de ciocolată, adăugaţi 100 ml de apă şi smântână. Puneţi pe foc potrivit şi lăsaţi să fiarbă domol timp de 5 min, amestecând din când în când. Aşteptaţi ca amestecul să se răcorească şi apoi acoperiţi prăjitura răcită. Se serveşte rece.
Puteţi încerca şi deli cioasa combinaţie ciocolată-castană-cafea. Pentru aceasta, pregătiţi o glazură cu cafea, încorporând în 2 linguri de zahăr pudră (cu amidon) şi câteva picături de extract de cafea.
Prajitura cu ciocolata si crema de castane
Pofta buna!