Prăjitură cu ciocolată şi ghimbir
PrinteazaO reteta de prajitura cu ciocolata si ghimbir din: oua, zahar tos, faina, ghimbir, zahar vanilat, lapte, amidon, frisca, ciocolata neagra, cafea granulata, nuca de cocos.
- opt ouă
- 180 g zahăr tos
- 100 g făină
- două linguri cu ghimbir ras
- două pliculeţe zahăr vanilinat
- 250 ml lapte dulce
- amidon alimentar
- 200 ml frişcă
- 100 g ciocolată neagră
- o linguriţă cafea granulată
- 100 g nucă de cocos
Mod de preparare:
Intr-un bol mai mare se pun şase ouă, zahărul vşnilinat, 120 g zahăr tos şi se mixează până îşi dublează volumul. Se adaugă făina, şe mixează cinci minute şi aluatul obţinut se împarte în trei boluri.
Intr-un bol se pune cafeaua granulată, în al doilea bol ciocolata, iar al treilea rămane simplu. Se coc pe rând foi din cele trei aluaturi şi se lasă să se răcească. Intr-o oală se pune laptele, ghimbirul, restul de zahărtos, două linguri cu amidon şi ouâle rămase.
Se fierb la bain-marie până se îngroaşă crema, se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Se adaugă o parte din frişca mixată, nuca de cocos şi se amestecă.
Se ung blaturile cu cremă, se suprapun, se ung cu crema rămasă şi se presară cu nucă de cocos. Se serveşte rece, decorată cu nucă de cocos şi frişcă.
Poftă bună!