Prajitura cu ciocolata si miez de nuca
PrinteazaPrajitura cu ciocolata si miez de nuca din: merisoare uscate, rom, miez de nuca, unt, zahar, zahar vanilat, oua, faina, praf de copt, cacao, ciocolata, scortisoara, ciocolata cu lapte, miez de nuca.
aluat:
- 50 g merisoare uscate
- 4 linguri rom
- 100 g miez de nuca
- 150 g unt moale
- 100 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 5 oua
- 250 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 1 lingurita cacao
- 25 g ciocolata rasa
- 2 lingurite scortisoara macinata
in plus:
- 50 g ciocolata cu lapte
- 40 g miez de nuca
- 30 g merisoare uscate
Mod de preparare:
Se folosesc 6 borcane de 290 ml. Se aşază merişoarele într-un bol şi se toarnă deasupra romul încălzit. Se acoperă şi se lasă să se marineze cca 1 oră.
Se prepară aluatul: se macină nucile. Se bate untul şi se înglobează pe rând zahărul tos, zahărul vanilat şi ouăle. în final se înglobează şi făina amestecată cu praf de copt şi nucile.
Se împarte aluatul în două: într-o jumătate de cantitate se înglobează cacao, ciocolată rasă şi scorţişoară, iar în cealaltă jumătate se înglobează merişoarele cu rom.
Se încinge cuptorul la 180°C. Se ung borcanele şi se aşază straturi alternative din cele 2 aluaturi. Se coc 35-40 min.
Se toacă ciocolata şi se topeşte; se presară deasupra şi se ornează cu nuci şi merişoare.
Prajitura cu ciocolata si miez de nuca
Pofta buna!