Prajitura cu ciocolata si migdale – Reteta simpla si delicioasa

Printeaza

Prajitura cu ciocolata si migdale din: unt, ciocolata menaj, oua, zahar tos, faina, praf de copt, migdale, esenta de rom, ciocolata cu lapte.

Ingrediente aluat:

  • 75 g unt
  • 75 g ciocolată de menaj
  • 5 ouă
  • 125 g zahăr tos
  • 75 g făină
  • 1/2 pliculeţ praf de copt
  • 125 g migdale
  • 1 esenţă de rom

Ingrediente decor:

  • 3 linguri de migdale feliate
  • 150 g ciocolată cu lapte
  • 20 g unt
  • 40 g aşchii de ciocolată

 

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si migdale:

Se topeşte untul cu ciolcolata pe baie de aburi, apoi se lasă să se răcească puţin. Se bat ouăle bine cu zahărul şi se adaugă trep­tat amestecul de ciocolată şi unt. Se încorporează făina cernută cu praful de copt, esenţa de rom şi migdalele decojite.

Se unge o tavă mai în­gustă cu ulei şi se tapetează cu făină. Se toarnă compoziţia şi se introduce tava în cuptorul preîncălzit pentru 35-40 de minute. Se lasă să se răcească.

Se usucă migdalele tăia­te felii într-o tigaie, iar ciocolata cu lapte se topeş­te cu untul ‘pe baie de abu­ri. Se glazurează tortul cu ciocolată şi se decorează cu migdalefeliate şi aşchii de ciocolată. Se lasă la rece până se întăreşte ciocolata.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • prajitura cu ciocolata
  • prajituri cu ciocolata

2 comentarii

  1. Imi place prajitura cu ciocolata si migdale

  2. Mi-ai facut pofta de o prajitura 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.