Prajitura cu ciocolata in patru straturi
PrinteazaPrajitura cu ciocolata in patru straturi din: biscuiti Oreo, unt, ciocolata, oua, zahar, faina, crema de vanilie, vanilie, gelatina, smantana.
Pentru crusta:
- 300g de biscuiţi Oreo, crema îndepărtată
- 100g de unt, topit
Pentru stratul de negresa:
- 100g de unt
- 140g de ciocolată amăruie, tocată, plus extra pentru decor
- 2 ouă medii
- 140g de zahăr
- 25g de făină
Pentru crema de ciocolata:
- 500g cremă de vanilie
- 50g de ciocolată amăruie
- 1/2 linguriţă extract de vanilie
- 3 foi de gelatină
Pentru topping:
300ml de smântână pentru frişcă
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180°C. Intr-un robot de bucătărie, mixează biscuiţii până capătă o textură nisipoasă.
Adaugă untul şi mixează din nou. Transferă amestecul într-o tavă ceramică pentru plăcintă, de 24cm, şi presează pentru a obţine o crustă uniformă, atât la bază, cât şi pe margini. Coace crusta 10 minute pentru a se stabiliza uşor.
Pentru stratul de negresă, topeşte untul şi ciocolata la bain-marie sau în cuptorul cu microunde, amestecând la fiecare 10-15 secunde, pentru a nu arde amestecul.
Intr-un alt bol, bate ouăle până capătă o culoare deschisă, sunt spumoase şi şi-au dublat volumul, apoi adaugă zahărul şi continuă să baţi până când compoziţia se îngroaşă. încorporează cu grijă amestecul de ciocolată, folosind o spatulă, apoi adaugă făina şi procedează la fel şi cu aceasta.
Toarnă aluatul în tava ceramică şi coace totul încă 15-20 de minute, până când negresa formează o crustă deasupra.
Lasă deoparte la răcit (dacă negresa a crescut foarte mult, s-ar putea dezumfla uşor pe măsură ce se răceşte).
Când baza de negresă s-a răcit, pune crema de vanilie, ciocolata şi vanilia într-o cratiţă, la foc mediu, şi amestecă până când ciocolata s-a topit complet, la de pe foc.
Inmoaie gelatina în puţină apă rece şi, când s-a înmuiat, scoate-o din apă şi stoarce-o.
Adaug-o în amestecul cald cu ciocolată şi amestecă până când se dizolvă complet.
Lasă crema să se răcească puţin, apoi adaug-o în tavă, peste stratul de negresă. Pune totul în frigider câteva ore sau peste noapte, pentru a se stabiliza.
Scoate plăcinta din frigider cu circa 30 de minute înainte de a o servi pentru a ajunge la temperatura camerei şi a fi mai uşor de tăiat.
Chiar înainte de a o aduce la masă, bate frişca şi întinde-o peste stratul de ciocolată, apoi rade ciocolată amăruie deasupra.
Prajitura cu ciocolata in patru straturi
Pofta buna!