Prăjitură de ciocolată cu pere sau gutui
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura de ciocolata cu pere sau gutui din: oua, zahar praf, zahar tos, zahar vanilat, nuci, pesmet de biscuiti, ciocolata neagra, unt, faina, pere sau gutui, lapte, cacao si zahar.
- 8 oua
- 250 g zahar praf
- 100 zahar tos
- 1 lingurita zahar vanilat
- 100 g miez de nuci macinate
- 2 linguri pesmet de biscuiti
- 300 g ciocolata neagra de menaj
- unt si faina pentru uns tava
- 500 g pere sau gutui
glazura:
- 200 ml lapte
- 4 linguri cacao
- 4 linguri zahar
Mod de preparare:
Amestecaţi gălbenuşurile cu zahărul praf şi vanilia până când obţineţi o compoziţie cremoasă. Bateţi albuşurile spumă. Turnaţi jumătate din spuma de albuşuri peste gălbenuşuri şi adăugaţi miezul de nuci şi pesmetul. Amestecaţi prin răsturnare, adăugând treptat spuma de albuş rămasă.
Topiţi ciocolata şi lăsaţi-o să se răcească puţin, apoi turnaţi-o în fir subţire peste ingrediente, amestecând mereu. Amestecaţi prin răsturnare şi coaceţi compoziţia la foc potrivit într-o tavă unsă şi tapetată. Pentru glazură, fierbeţi ingredientele până se omogenizează. Turnaţi glazura caldă peste prăjitura scoasă din cuptor şi lăsată 15 minute la răcit.
Fierbeţi cubuleţe de pere sau gutui într-un sirop de 200ml apă şi 150g zahăr până se înmoaie puţin. Nu trebuie să se sfărâme. Puneţi cubuleţele de fructe peste prăjitură, după ce glazura s-a răcit. Ţineţi prăjitura la frigider înainte de servire.
Prăjitură de ciocolată cu pere sau gutui
Pofta buna!