Prajitura cu ciocolata, ricotta si mac
PrinteazaPrajitura cu ciocolata, ricotta si mac din: ciocolată neagră, unt, zahar, sare, zahăr vanilat, făină, cacao, ricotta, zahăr pudră, coaja de portocala, mac, oua.
Ingrediente pentru blat:
- 100 g ciocolată neagră ruptă bucăţi
- 100 g unt
- 185 g zahăr
- sare
- 3 plicuri zahăr vanilat
- 115 g făină
- 1 lingură cacao
Ingrediente pentru cremă:
- 200 g ricotta
- 2 linguri zahăr pudră
- coaja rasă de la 1/2 portocală
- 1 gălbenuş
- 2 linguri mac
Mod de preparare:
topeşte ciocolata cu unt, la bain-marie. Se adaugă zahăr şi sare şi se încălzeşte amestecul timp de cca 2 min. fără însă a fi lăsat să fiarbă. Se scoate apoi din bain-marie şi se înglobează făina amestecată cu cacao şi zahăr vanilat.
Intr-un castron se amestecă ricotta cu zahăr, coajă de portocală şi gălbenuş. înglobează macul. într-o formă mică tapetată cu hârtie de copt se repartizează compoziţia de ciocolată.
aşază deasupra ameste- .cul de ricotta, cu o lingură. Se marmorează trecând o furculiţă printre straturi.
coace 30 min. în cuptorul încins la 170-175 °C.
lasă să se răcească şi se taie cuburi. înainte de servire, se mai presară puţin zahăr şi fiecare porţie se decorează cu fire de mentă sau lămâiţă.
Prajitura cu ciocolata, ricotta si mac
Pofta buna!