Prăjitură de ciocolată cu ricotta şi stafide
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura de ciocolata cu ricotta si stafide din: ricotta, ciocolata menaj, zahar, stafide, albusuri, amidon, scortisoara, unt si zahar pudra.
- 500 g ricotta
- 100 g ciocolată menaj
- 200 g zahăr
- 100 g stafide
- 3 albuşuri
- 2 gălbenuşuri
- 30 g amidon
- 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
- 30 g unt
pentru decor:
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Taie ciocolata mărunt cu cuţitul. Bate gălbenuşurile cu zahărul şi cu amidonul. Bate albuşurile spumă tare. Trece ricotta prin sită şi aromeaz-o cu scorţişoară. Amestecă toate ingredientele, având grijă să încorporezi albuşurile uşor, la sfârşit.
Adaugă stafidele, pe care le-ai ţinut în prealabil 15 minute în rom sau în alt lichior, după gust. Imbracă interiorul unei forme de tort cu hârtie de copt unsă cu unt, toarnă compoziţia şi coace-o circa 30 de minute la 170° C. Când se răceşte, cerne zahăr pudră deasupra.
Prăjitură de ciocolată cu ricotta şi stafide
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura cu ricota