Prăjitură de ciocolată cu sirop de portocale
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura de ciocolata cu sirop de portocale din: margarina, oua, praf de copt, lapte, zahar, faina, cacao, esenta de vanilie, coaja de portocala, portocale si zahar.
- 200 g margarină
- 5 ouă
- un praf copt
- 50 ml lapte
- 200 g zahăr
- 200 g făină
- 4 linguri cacao
- un plic zahăr vanilat sau esenţă de vanilie
- coaja de la o portocală
pentru sirop:
- 4 portocale
- 200 g zahăr
Mod de preparare:
Se spală portocalele, se taie felii subţiri cu coajă cu tot, se pun într-o cratiţă, se adaugă zahărul şi zahărul vanilat şi se lasă câteva ore sau de seara până dimineaţa la macerat.
Se pun apoi să fiarbă ca un sirop obişnuit. In acest timp, se amestecă margarina cu zahărul şi cu esenţa de vanilie.
Se freacă spumă şi se adaugă gălbenuşurile, amestecul de lapte şi praf de copt, coaja de portocale şi, la final, făina şi cacaua cernute.
Se încorporează uşor să nu se formeze cocoloaşe şi se toarnă în forma tapetată cu făină.
Se întinde uniform şi se bagă în cuptor, la o temperatură de 140-150°C.
După ce s-a copt, se scoate pe tavă, se răceşte şi se însiro- pează. Se ornează cu coji de portocale.
Prăjitură de ciocolată cu sirop de portocale
Pofta buna!