Prajitura cu ciocolata, stafide si fulgi de migdale
PrinteazaPrajitura cu ciocolata, stafide si fulgi de migdale din: făină albă pentru cozonac, drojdie uscată, lapte dulce pasteurizat, zahăr, oua, sare, unt sau margarină, ulei, coaja de lamaie, zahăr vanilinat, ciocolată neagră sau de menaj, stafide aurii, fulgi de migdale.
Ingrediente:
- 1 kg făină albă pentru cozonac
- 2 plicuri (a câte 7 g) drojdie uscată
- 350 ml lapte dulce pasteurizat
- 250 g zahăr
- 2 ouă
- 2 gălbenuşuri
- 1 praf de sare
- 150 g unt sau margarină
- 50 ml ulei
- coaja proaspăt rasă de la 1 lămâie
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- 200 g ciocolată neagră sau de menaj
- 50 g stafide aurii
- 100 g fulgi de migdale
Mod de preparare:
Cerni făina într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui drojdia amestecată cu 1 linguriţă de zahăr şi 100 ml lapte călduţ.
Laşi maiaua să crească la cald, timp de 20 de minute, încorporezi în făină malaua împreună cu gălbenuşurile frecate cu sarea, laptele călduţ în care ai dizolvat zahărul, un ou bătut şi aromele.
Topeşti margarina şi o amesteci cu uleiul. După ce ai omogenizat ingredientele, frămânţi aluatul cu mâinile unse cu amestecul de grăsimi, până când le încorporezi.
Intinzi aluatul sub forma unui dreptunghi gros de 5 mm şi presari ciocolată rasă, stafide şi 1/2 din fulgii de migdale.
Rulezi şi tai ruloul în bucăţi de 6-7 cm, pe care le strângi la un capăt şi le aşezi într-o cratiţă rotundă, cu distanţă de 2 cm între ele şi cu partea strânsă pe vas.
Laşi să crească 1/2 oră la cald, apoi ungi cu ou bătut, presari migdalele rămase şi cbci trandafirul 40 de minute, la foc mediu.
Prajitura cu ciocolata, stafide si fulgi de migdale
Pofta buna!