Prajitura cu ciocolata, stafide si fulgi de migdale

Printeaza

Prajitura cu ciocolata, stafide si fulgi de migdale din: făină albă pentru cozonac, drojdie uscată, lapte dulce pasteurizat, zahăr, oua, sare, unt sau mar­garină, ulei, coaja de lamaie, zahăr vanilinat, ciocolată neagră sau de menaj, stafide aurii,  fulgi de mig­dale.

 

Ingrediente:

  • 1 kg făină albă pentru cozonac
  • 2 plicuri (a câte 7 g) drojdie uscată
  • 350 ml lapte dulce pasteurizat
  • 250 g zahăr
  • 2 ouă
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 praf de sare
  • 150 g unt sau mar­garină
  • 50 ml ulei
  • coaja proaspăt rasă de la 1 lămâie
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • 200 g ciocolată neagră sau de menaj
  • 50 g stafide aurii
  • 100 g fulgi de mig­dale

 

Mod de preparare:

Cerni făina într-un cas­tron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui drojdia amestecată cu 1 linguriţă de zahăr şi 100 ml lapte călduţ.

Laşi maiaua să crească la cald, timp de 20 de minute, încorporezi în făină mala­ua împreună cu gălbe­nuşurile frecate cu sarea, laptele călduţ în care ai dizolvat zahărul, un ou bătut şi aromele.

Topeşti margarina şi o amesteci cu uleiul. După ce ai omo­genizat ingredientele, fră­mânţi aluatul cu mâinile unse cu amestecul de gră­simi, până când le încor­porezi.

Intinzi aluatul sub forma unui dreptunghi gros de 5 mm şi presari ciocolată rasă, stafide şi 1/2 din fulgii de migdale.

Rulezi şi tai ruloul în bucăţi de 6-7 cm, pe care le strângi la un capăt şi le aşezi într-o cratiţă rotundă, cu distanţă de 2 cm între ele şi cu par­tea strânsă pe vas.

Laşi să crească 1/2 oră la cald, apoi ungi cu ou bătut, presari migdalele rămase şi cbci trandafirul 40 de minute, la foc mediu.

 

Prajitura cu ciocolata, stafide si fulgi de migdale

Prajitura_cu_ciocolata_stafide_si_fulgi_de_migdale

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.