Prajitura ciocolatie

Printeaza

Prajitura ciocolatie din: gem de cirese, unt, zahar, faina, oua, cacao, sare, coaja de portocala.

 

Ingrediente:Prajitura_ciocolatie

  • 1 borcan cu gem de cireşe

Pentru blat:

  • 160 g unt
  •  110 g zahăr tos
  •  300 g făină
  •  2 ouă
  •  30 g cacao
  •  coaja rasă de la o portocală
  •  sare

 

 

Mod de preparare:

Freacă untul moale cu zahărul şi un praf de sare. Incorporează făina proaspăt cernută şi amestecată cu cacaua şi coaja rasă de portocală.

Adaugă ouăle bătute şi frământă toate aceste ingrediente până obţii un aluat tărişor.

Adună-l într-o bilă, acoperă cu folie şi lasă la rece o oră.

Intinde din aluat o foaie mai mare şi aşaz-o într-o formă rotundă unsă cu puţin unt.

Indepărtează surplusul de aluat şi frământă-l puţin. Intinde-l şi taie fâşii late de 2 cm.

Aşază-le deasupra, sub formă de grilaj, dar nu înainte de a unge blatul cu un strat generos de gem de cireşe

. Coace la cuptor, la foc moderat, 20-30 de minute.

Prajitura ciocolatie

Prajitura_ciocolatie

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Prajitura cu ciocolata alba

Prajitura cu ciocolata alba din: ciocolata cu lapte, ciocolata alba, unt, zahar, faina, oua, sare, esenta de vanilie. Ingrediente: 120gr ciocolată cu lapte 120gr ciocolată albă 8 linguri unt nesărat 1/2 cană zahăr 1 cană de făină 2 oua 1/2 linguriță sare 1 linguriță esenta de vanilie   Mod de preparare: Într-un bol, topește jumătate […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.