Prăjitură cu cireşe si esenta de vanilie
PrinteazaO reteta de prajitura cu cirese si esenta de vanilie din: oua, unt, esenta de vanilie, sare, zahar, faina, cirese si pesmet.
- 10 oua
- 100 g unt
- o esenta de vanilie
- un praf de vanilie
- un praf sare
- 175 g zahar
- 125 g faina
- 500 g cirese
- 100 g pesmet
Mod de preparare:
Se topeşte, pentru început, untul la baie de aburi şi se lasă să se răcorească, să aibă aceeaşi temperatură cu restul ingredientelor. Se scot sâmburii cireşelor. Acestea se lasă să se scurgă de zeamă într-o sită, apoi se trec prin pesmet.
Se separă ouăle. Gălbenuşurile se freacă bine cu un praf de sare. Se bat albuşurile spumă cu zahărul. Se încorporează apoi gălbenuşurile şi untul topit. Se adaugă şi esenţa de vanilie. La final, se pune făina cernută. Se amestecă uşor compoziţia şi se toarnă într-o formă rotundă unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt.
Se pun cireşele şi se dă la cuptor. După ce s-a rumenit, se scoate să se răcească şi se serveşte ornată cu cireşe şi zahăr pudră.
Prăjitură cu cireşe si esenta de vanilie
Pofta buna!