Prăjitură cu cireşe si esenta de vanilie

Printeaza

O reteta de prajitura cu cirese si esenta de vanilie din: oua, unt, esenta de vanilie, sare, zahar, faina, cirese si pesmet.

Ingrediente:Prăjitură cu cireşe si esenta de vanilie

  • 10 oua
  • 100 g unt
  • o esenta de vanilie
  • un praf de vanilie
  • un praf sare
  • 175 g zahar
  • 125 g faina
  • 500 g cirese
  • 100 g pesmet

 

Mod de preparare:

Se topeşte, pentru început, untul la baie de aburi şi se lasă să se răcorească, să aibă aceeaşi temperatură cu restul ingredientelor. Se scot sâmburii cireşelor. Acestea se lasă să se scurgă de zeamă într-o sită, apoi se trec prin pesmet.

Se separă ouăle. Gălbenuşurile se freacă bine cu un praf de sare. Se bat albuşurile spumă cu zahărul. Se încorporează apoi gălbenuşurile şi untul topit. Se adaugă şi esenţa de vanilie. La final, se pune făina cernută. Se amestecă uşor compoziţia şi se toarnă într-o formă rotundă unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt.

Se pun cireşele şi se dă la cuptor. După ce s-a rumenit, se scoate să se răcească şi se serveşte ornată cu cireşe şi zahăr pudră.

Prăjitură cu cireşe si esenta de vanilie

Prăjitură cu cireşe si esenta de vanilie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.