Prajitura cu cirese si fistic
PrinteazaPrajitura cu cirese si fistic din: unt, faina, praf de copt, oua, zahar, lapte, fistic, cirese.
Ingrediente:
- 250 g unt, moale
- 15 g făină
- 10 g praf de copt
- 250 g zahăr pudră
- 4 ouă medii
- 2 linguri cu lapte
- 100 g fistic, tăiat mărunt
- 350 g cireşe, fără sâmburi şi tăiate în jumătate
- 10 cuburi de zahăr, zdrobite
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 190°C. Intr-un castron pune untul, făina, zahărul, ouăle şi laptele şi amestecă-le până obţii o compoziţie moale.
Adaugă 3/4 din cantitatea de fistic şi cireşe, amestecă şi întinde compoziţia în tavă.
Nivelează suprafaţa. împrăştie cireşele şi fisticul rămase, apoi cuburile de zahăr zdrobite. Presează-le uşor în compoziţie.
Coace prăjitura în centrul cuptorului, timp de 35-45 de minute, până când a crescut, este aurie şi fermă la atingere.
Scoate tava din cuptor şi lasă prăjitura să se răcească.
Tai-o în 15 pătrate şi serveşte-le călduţe sau la temperatura camerei.
Prajitura cu cirese si fistic
Pofta buna!