Prajitura cu cirese, lamaie si migdale

Printeaza

Prajitura cu cirese, lamaie si migdale din: ouă, zahar, coajă de lămâie, migdale sau nuca, pesmet, cirese, zahar pudra, unt, faina.

 

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 140 g zahăr
  • 1 linguriţă coajă de lămâie
  • 140 a migdale sau nucă măcinată
  • 1 lingură pesmet
  • 500 g cireşe proaspete
  • zahăr pudră pentru ornat
  • unt şi făină pentru tavă

Mod de preparare:

Freci 2 ouă + 4 gălbenuşuri cu zahărul şi coaja de lămâie rasă, până rezultă o compoziţie spumoasă.

Adaugi migdalele prăjite şi măcinate, pesmetul şi 4 albuşuri bătute spumă.

Ames­teci prin răsturnare. Ungi cu unt şi tapetezi cu făină o tavă de aragaz.

Torni în ea un sfert din compoziţie şi o dai 15 minute-la cuptor.

Scoţi apoi şi aşezi peste foaie un strat de cireşe fără sâm­buri şi codiţe şi scurse bine de apă.

Torni apoi peste ele încă un sfert din cantitatea iniţială şi dai iar la cuptor pentru 15 minute.

Scoţi tava, aşezi alt strat de fructe şi alt sfert din compoziţie şi dai , iar 15 minute la cuptor.

Scoţi şi aşezi ultimele fructe şi ultima compoziţie şi mai coci 15 minute.

Faci proba cu scobitoarea. Pre­sari deasupra zahăr pudră şi tai prăjitura în bucăţi potrivite.

 

Prajitura cu cirese, lamaie si migdale

Prajitura_cu_cirese_lamaie_si_migdale

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.