Prăjitură cu cireşe şi mentă

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu cirese si menta din: oua, faina, zahar, zahar vanilat, suc de lamaie, sare, branza proaspata de vaci, frisca, cirese glazurate, fistic, frunze de menta si fulgi de migdale.

Ingrediente:Prăjitură cu cireşe şi mentă

pentru aluat: 

  • 5 ouă
  • 140 g faină
  • 140 g zahăr
  • 1 zahăr vanilat
  • 1/2 lingură suc de lămâie
  • 1 vârf de sare

cremă:

  • 250 g brânză proaspătă de vaci
  • 500 ml frişcă
  • 2 linguri zahăr
  • 2 zahăr vanilat
  • 3 plicuri întăritor de frişcă

în plus:

  • 2 pahare de cireşe glazurate (sau macerate în rom

decor:

  • 50 g fistic mărunţit
  • 150 g fulgi de migdale
  • frunze de mentă
  • 150 g frişcă
  • 1 zahăr vanilat
  • 1 întăritor de frişcă

 

Mod de preparare:

Se separă albuşurile de gălbenuşuri; albuşurile se bat spumă apoi cu jumătate de zahăr, până devin spumă. Gălbenuşurile se amestecă cu restul de zahăr, zeama de lămâie şi zahărul vanilat. Se toarnă făina, se încorporează şi albuşurile şi se amestecă bine.

Se lasă la copt 30-40 de minute. Se scoate din cuptor şi se lasă la rece. © între timp, se scurg bine cireşele; brânza de vaci se amestecă cu zahărul. Se bate frisca cu zaharul vanilat si întăritorul de frişcă şi se în­corporează în compoziţia de brânză.

Blatul se taie în două bucăţi, transversal; partea de jos se aşază în forma de prăjitură, se întinde compo­ziţia obţinută, se pun cireşele glazurate, apoi se acoperă cu cealaltă jumătate de blat.

Se lasă la răcit 3 ore.

Decor: se acoperă prăji­tura cu un strat foarte subţire de frişcă bătută. Pe laterale se pun fulgii de migdale şi fistic, iar deasupra se decorează cu frunzuliţe de mentă.

Prăjitură cu cireşe şi mentă

Prăjitură cu cireşe şi mentă

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.