Prăjitură cu cireşe şi mentă
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu cirese si menta din: oua, faina, zahar, zahar vanilat, suc de lamaie, sare, branza proaspata de vaci, frisca, cirese glazurate, fistic, frunze de menta si fulgi de migdale.
pentru aluat:
- 5 ouă
- 140 g faină
- 140 g zahăr
- 1 zahăr vanilat
- 1/2 lingură suc de lămâie
- 1 vârf de sare
cremă:
- 250 g brânză proaspătă de vaci
- 500 ml frişcă
- 2 linguri zahăr
- 2 zahăr vanilat
- 3 plicuri întăritor de frişcă
în plus:
- 2 pahare de cireşe glazurate (sau macerate în rom
decor:
- 50 g fistic mărunţit
- 150 g fulgi de migdale
- frunze de mentă
- 150 g frişcă
- 1 zahăr vanilat
- 1 întăritor de frişcă
Mod de preparare:
Se separă albuşurile de gălbenuşuri; albuşurile se bat spumă apoi cu jumătate de zahăr, până devin spumă. Gălbenuşurile se amestecă cu restul de zahăr, zeama de lămâie şi zahărul vanilat. Se toarnă făina, se încorporează şi albuşurile şi se amestecă bine.
Se lasă la copt 30-40 de minute. Se scoate din cuptor şi se lasă la rece. © între timp, se scurg bine cireşele; brânza de vaci se amestecă cu zahărul. Se bate frisca cu zaharul vanilat si întăritorul de frişcă şi se încorporează în compoziţia de brânză.
Blatul se taie în două bucăţi, transversal; partea de jos se aşază în forma de prăjitură, se întinde compoziţia obţinută, se pun cireşele glazurate, apoi se acoperă cu cealaltă jumătate de blat.
Se lasă la răcit 3 ore.
Decor: se acoperă prăjitura cu un strat foarte subţire de frişcă bătută. Pe laterale se pun fulgii de migdale şi fistic, iar deasupra se decorează cu frunzuliţe de mentă.
Prăjitură cu cireşe şi mentă
Pofta buna!