Prajitura cu cirese, nuca, rom si ciocolata
PrinteazaPrajitura cu cirese, nuca, rom si ciocolata din: oua, faina, zahar, cacao, ciocolată cu lapte, scortisoara, esenta de rom, cireşe, praf de copt, nucă, ulei.
- 6 ouă
- 6 linguri zahăr
- 4 linguri făină
- 2 linguri cu vârf cacao
- 200 g ciocolată cu lapte
- un vârf cuţit scorţişoară
- 1 fiolă esenţă de rom
- un castronel cireşe mari fără sâmburi
- 1 plic praf de copt
- 2 mâini pline de nucă zdrobită
- ulei
Mod de preparare:
Separi gălbenuşurile de albuşuri. Bati spuma albuşurile cu zahăr, adaugi gălbenuşurile pe rând, făina împreună cu cacaua, scorţişoara, praful de copt şi esenţa de rom. Torni compoziţia într-o tavă pătrată.
Peste compoziţie împrăştii nuca ruptă şi aşezi cireşele una lângă alta, până acoperi toată suprafaţa aluatului.
Dai tava la cuptor până trece testul scobitorii. între timp, topeşti ciocolata pe baie de abur, cu 2 linguri ulei.
Când prăjitura este coaptă şi răcită, torni ciocolata deasupra, în start uniform. Poţi presăra deasupra fuigi de cocos.
Prajitura cu cirese, nuca, rom si ciocolata
Pofta buna!