Prăjitură cu cirese
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu: faina, ou, praf de copt, portocala, zahar tos, unt, gem de prune, cirese, zahar vanilat, sare, zahar pudra, ciocolata.
- 250 g făină
- un ou
- un pliculeţ praf de copt
- o portocală
- 80 g zahăr tos
- 250 g unt
- un borcan gem de prune
- 250 g cireşe
- două pliculeţe zahăr vanilat
- un sfert de linguriţă cu sare
- zahăr pudră
- 100 g ciocolată
Mod de preparare:
Oul se pune într-un castron împreună cu untul, zahărul tos, zahărul vanilinat şi sarea. Portocala se spală, se şterge cu un şervet absorbant, se rade coaja şi se presează portocala ca să se obţină sucul.
Se presară praful de copt, se adaugă coaja rasă şi sucul de portocală şi se mixează. Se adaugă făina cernută, cireşele tocate mărunt şi se frământă până rezultă un aluat potrivit de tare. Se întinde o foaie din aluat, se decupează rondele cu o cană şi se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se coc la foc mediu zece minute, se scot din tavă şi se lasă să se răcească pe un grătar de bucătărie. Se ung rondelele cu gem de prune, se unesc două câte două şi se aşază pe un platou.
Prăjitură cu cirese
Pofta buna!