Prajitura cu coacaze rosii, gris si lamaie

Printeaza

Prajitura cu coacaze rosii, gris si lamaie din: oua, zahar pudra, faina, lapte, margarina, zahar vanilat, coacaze rosii, zeama de lamaie, gris.

Ingrediente pentru blat:Prajitura cu coacaze rosii, gris si lamaie

  • 4 ouă
  • 4 linguri zahăr pudră
  •  4 linguri făină

Ingrediente pentru cremă:

  • 200 ml lapte
  • 200 g margarină
  • 200 g zahăr pudră
  • 20 g griş
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 500 g coacăze roşii.

Ingrediente pentru glazură:

  • 100 g zahăr pudră
  • 2 linguri zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Freci spumă gălbenuşurile cu zahărul. încorporezi f|j»a şi la sfârşit albuşurile bătute spumă tare.

Din această compoziţie faci 2 blaturi dbbţiri.

Fierbi laptele cu grisul până când se îngroaşă, apoi o laşi să se răceas­că. Margarina o freci spumă cu zahărul.

Adaugi grisul fiert şi răcit, zahărul vanilat şi fructele spălate şi uscate, păstrând câteva pentru or­nat.

Crema o pui între cele două blaturi reci şi apeşi puţin.

Amesteci zahărul cu zeama de la lămâie, până ajun­ge la consistenţa dorită.

Acoperi prăjitura cu glazura de lămâie şi o decorezi cu coacăzele oprite, apoi o laşi într-un loc aerat, să se poată întări glazura.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.