Prajitura cu coacaze rosii, gris si lamaie
PrinteazaPrajitura cu coacaze rosii, gris si lamaie din: oua, zahar pudra, faina, lapte, margarina, zahar vanilat, coacaze rosii, zeama de lamaie, gris.
- 4 ouă
- 4 linguri zahăr pudră
- 4 linguri făină
Ingrediente pentru cremă:
- 200 ml lapte
- 200 g margarină
- 200 g zahăr pudră
- 20 g griş
- 1 plic zahăr vanilat
- 500 g coacăze roşii.
Ingrediente pentru glazură:
- 100 g zahăr pudră
- 2 linguri zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Freci spumă gălbenuşurile cu zahărul. încorporezi f|j»a şi la sfârşit albuşurile bătute spumă tare.
Din această compoziţie faci 2 blaturi dbbţiri.
Fierbi laptele cu grisul până când se îngroaşă, apoi o laşi să se răcească. Margarina o freci spumă cu zahărul.
Adaugi grisul fiert şi răcit, zahărul vanilat şi fructele spălate şi uscate, păstrând câteva pentru ornat.
Crema o pui între cele două blaturi reci şi apeşi puţin.
Amesteci zahărul cu zeama de la lămâie, până ajunge la consistenţa dorită.
Acoperi prăjitura cu glazura de lămâie şi o decorezi cu coacăzele oprite, apoi o laşi într-un loc aerat, să se poată întări glazura.
Pofta buna!