Chec cu Legume Mixte: Combinând morcovi, mazăre și ardei, acest chec este o opțiune sănătoasă și delicioasă pentru un mic dejun, prânz sau gustare. Pregătirea ingredientelor: 15 minute Prepararea aluatului: 10 minute Coacerea checului: 45-50 minute Timp total: Aproximativ 1 oră și 15 minute Ingrediente Morcovi (2 bucăți, răzuiți): Morcovii adaugă dulceață naturală și o […]
Prajitura cu coaja de portocala si jeleuri
PrinteazaPrajitura cu coaja de portocala si jeleuri din: faina, ulei, zahar, oua, sare, praf de copt, coaja de portocala, zahar pudra, jeleuri, lapte, amidon de porumb, esenta de vanilie.
Ingrediente:
- 200 g făină
- 250 g ulei
- 250 g zahăr
- 5 ouă
- sare
- 3 linguriţe cu praf copt
- coajă de portocală
- sucul unei portocale medii
- zahăr pudră
- câteva jeleuri
cremă:
- 1,5 l lapte
- 4 gălbenuşuri
- 100 g zahăr
- 40 g amidon de porumb
- esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Prajitura cu coaja de portocala si jeleuri: Bate ouăle cu zahărul. Incorporează treptat uleiul. Presară făina, amestecată cu praful de coptşi sare.
Aromatizează cu sucul şi coaja de la portocală. Toarnă compoziţia în forme de brioşe tapetate cu hârtiuţe speciale.
Lasă la cuptor, la foc moderat, 30-35 de minute.
Bate gălbenuşurile cu zahărul. Adaugă amidonul şi esenţă de vanilie. Toarnă laptele călduţ şi lasă pe foc, amestecând energic, până se îngroaşă. Taie deasupra brioşelor un căpăcel.
Umple-te cu cremă, iar în mijloc aseaza cate un jeleu. Din capacele, pregăteşte aripioarele fluturaşului.
Pofta buna!
Limonadă Braziliană – Brazilian Lemonade
Limonadă Braziliană – Brazilian Lemonade: Limonada Braziliană, cunoscută și sub numele de “Limonada Suíça,” este o băutură răcoritoare perfectă pentru zilele calde de vară. Aceasta se diferențiază de limonada tradițională prin utilizarea limes în loc de lămâi și prin adăugarea de lapte condensat îndulcit, care îi oferă o textură cremoasă și un gust bogat, echilibrând […]