Prajitura cu cocos, ciocolata si smantana
PrinteazaPrajitura cu cocos, ciocolata si smantana din: unt de 80 % sau untură, zahar cacao, praf de copt, faina, smantana, oua, nucă de cocos, praf pentru budincă de vanilie, ciocolată.
Ingrediente:
- 150 g unt de 80 % sau untură
- 100 g zahăr
- 2 linguri cacao
- 1 linguriţă praf de copt
- 350 g făină
- 2 linguri smântână
Pentru compoziţia cu cocos:
- 6 albuşuri
- 10 linguri zahăr
- 200 g nucă cocos
Pentru cremă şi decor:
- 6 gălbenuşuri
- 150 g zahăr
- 1 plic praf pentru budincă de vanilie sau 3 linguri făină
- 400 ml lapte
- 200 g unt
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- 25 g ciocolată
Mod de preparare:
Pentru foi, mixezi untul moale, la temperatura camerei, cu zahărul.
Adaugi smântână şi făina cernută împreună cu praful de copt şi cacaua. înveleşti aluatul în folie şi îl păstrezi la rece până prepari compoziţia cu cocos.
Pentru compoziţia cu cocos, baţi albuşurile spumă tare, adaugi treptat zahărul şi mixezi până când acesta se dizolvări bezeaua se întăreşte şi devine lucioasă, încorporezi nuca de cocos amestecând delicat, de jos în sus, cu o paletă.
Impărţi aluatul în două bucăţi egale, pe care le întinzi pe rând sub forma unor dreptunghiuri de dimensiunea tăvii (25×35 cm).
Intinzi o foaie în tava tapetată cu hârtie de copt, tomi compoziţia de albuşuri cu cocos şi acoperi cu cealaltă foaie de aluat.
Coci prăjitura în cuptorul preîncălzit, la 180 °C (foc mediu), pentru aproximativ 40 de minute.
Pentru cremă, mixezi gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilinat, adaugi praful de budincă sau faina şi diluezi cu laptele rece.
Pui compoziţia pe foc mic şi amesteci energic, până se îngroaşă. După ce crema s-a răcorit, încorporezi untul.
Torni crema peste prăjitură şi razi deasupra ciocolată.
Prajitura cu cocos, ciocolata si smantana
Pofta buna!