Prajitura cu cocos si faina de orez

Printeaza

Prajitura cu cocos si faina de orez din: făină de gluten, făină de orez, nucă de cocos, ulei, apă caldă, sare zahăr maro (nerafinat), zahăr tos, apă.

Ingrediente:Prajitura cu cocos si faina de orez

  • 250 g făină de gluten
  • 75 g făină de orez
  • 1 nucă de cocos, rasă fin
  • 750 ml ulei
  • 200 ml apă caldă
  • 1 linguriţă sare şi

Ingrediente pentru amestecul dulce:

  • 100 g zahăr maro (nerafinat) – pudră,
  • 60 g zahăr tos
  • 50 ml apă

Mod de preparare:

Se amestecă făina de gluten, făina de orez şi sarea. Se frământă coca obţinută, adăugând apă puţin câte puţin, până când aceasta poate fi modelată uşor.

Se la o lingură de cocă, se formează un bulgăre din ea, apoi se dă o gaură, cu degetul mijlociţi, aşa încât să arate ca un inel, cu diametrul de trei centimetri şi o jumătate de centimetru grosime.

Se prăjesc în ulei nu prea încins circa trei minute, se ,iau de pe foc, apoi se pun înapoi şi se prăjesc până când inelele capătă o nuanţă galben-maronie şi se întăresc.

Se scot şi se lasă uleiul să se scurgă şi inelele să se răcească. Se scufundă inelele îţi „amestecul dulce”, fierbinte. Se scot, se scutură, se lasă să se răcească şi să se usuce.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.