Prajitura cu cocos si faina de orez
PrinteazaPrajitura cu cocos si faina de orez din: făină de gluten, făină de orez, nucă de cocos, ulei, apă caldă, sare zahăr maro (nerafinat), zahăr tos, apă.
- 250 g făină de gluten
- 75 g făină de orez
- 1 nucă de cocos, rasă fin
- 750 ml ulei
- 200 ml apă caldă
- 1 linguriţă sare şi
Ingrediente pentru amestecul dulce:
- 100 g zahăr maro (nerafinat) – pudră,
- 60 g zahăr tos
- 50 ml apă
Mod de preparare:
Se amestecă făina de gluten, făina de orez şi sarea. Se frământă coca obţinută, adăugând apă puţin câte puţin, până când aceasta poate fi modelată uşor.
Se la o lingură de cocă, se formează un bulgăre din ea, apoi se dă o gaură, cu degetul mijlociţi, aşa încât să arate ca un inel, cu diametrul de trei centimetri şi o jumătate de centimetru grosime.
Se prăjesc în ulei nu prea încins circa trei minute, se ,iau de pe foc, apoi se pun înapoi şi se prăjesc până când inelele capătă o nuanţă galben-maronie şi se întăresc.
Se scot şi se lasă uleiul să se scurgă şi inelele să se răcească. Se scufundă inelele îţi „amestecul dulce”, fierbinte. Se scot, se scutură, se lasă să se răcească şi să se usuce.
Pofta buna!