Prajitura de cocos cu manioc

Printeaza

Prajitura de cocos cu manioc din: manioc, unt, oua, sare, zahar, lapte de cocos.

Ingrediente:

  • 1 kg rădăcini de manioc proaspete sau congelate
  • 2 linguri unt
  • 1 ou
  • sare
  • 200 g zahăr
  • 350 ml lapte de cocos (neîndulcit)

 

Mod de preparare Prajitura de cocos cu manioc:

Cuptorul se încinge dinainte la 225 °C (cu aer circulant la 200 °C). Se curăţă rădăcinile de manioc, se îndepărtează stratul fibros şi se rad mărunt.

Maniocul congelat se lasă la dezgheţat şi se rade. Bucăţile rase se storc bine într-un castron.

Se unge tava de gătit (25×30 cm) cu unt. Oul se bate cu puţină sare până devine spumă, apoi se adaugă zahărul.

Se adaugă lapte de cocos şi bucăţi rase de manioc şi se amestecă bine împreună.

Aluatul de manioc se pune într-un wok şi se lasă cca 5 minute la călit, la temperatură medie, până când masa devine tare si sticloasă. Se amestecă constant.

Se pune amestecul în tavă şi se nivelează. Se dă la cuptor cca 45 de minute.

Apoi prăjitura se scoate din cuptor şi se lasă la răcit. Se taie bucăţi şi se serveşte.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.