Prajitura de Craciun
PrinteazaPrajitura de Craciun din: oua, suc de lamaie, apa fierbinte, coaja de lamaie, rom, zahar pudra, faina, amidon, praf de copt, cacao, fructe confiate si frisca.
- 3 oua
- cateva picaturi suc de lamaie
- 3 linguri apa fierbinte
- 1 priza coaja de lamaie rasa
- 50 ml rom
- 100 g zahar pudra
- 60 g faina
- 40 g amidon
- 1 1/2 lingurita praf de copt
- 45 g cacao
- 2 linguri fructe confiate
- 200 ml frisca
Mod de preparare:
Se unge o formă de tort pătrată şi se tapetează cu hârtie de copt. Se separă ouăle şi se bat albuşurile cu suc de lămâie. Separat se bat gălbenuşurile cu apă fierbinte, apoi se înglobează 90 g zahăr, coajă de lămâie şi rom. Se adaugă făina amestecată cu amidon, praf de copt, urmată de unt şi albuşurile bătute.
Se aşază în formă jumătate din cantitatea de aluat. In a doua jumătate se înglobează 2 linguri cacao şi fructele confiate. Se aşază deasupra aluatul brun şi se marmorează cu furculiţa. Se încinge cuptorul la 170 °C şi se coace circa 40 de minute.
Se desprinde marginea formei. Blatul se răstoarnă pe un grătar de prăjituri şi se taie cuburi. Se bate frişca împreună cu zahărul pudră şi praful de cacao rămase. Se şpriţează pe fiecare cub în parte şi se decorează cu stele de ciocolată.
Prajitura de Craciun
Pofta buna!