Prajitura de Craciun

Printeaza

Prajitura de Craciun din: oua, suc de lamaie, apa fierbinte, coaja de lamaie, rom, zahar pudra, faina, amidon, praf de copt, cacao, fructe confiate si frisca.

Ingrediente:

  • 3 oua
  • cateva picaturi suc de lamaie
  • 3 linguri apa fierbinte
  • 1 priza coaja de lamaie rasa
  • 50 ml rom
  • 100 g zahar pudra
  • 60 g faina
  • 40 g amidon
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • 45 g cacao
  • 2 linguri fructe confiate
  • 200 ml frisca

 

Mod de preparare:

Se unge o formă de tort pătrată şi se tapetează cu hârtie de copt. Se separă ouăle şi se bat albuşurile cu suc de lămâie. Separat se bat gălbenuşurile cu apă fierbinte, apoi se înglobează 90 g zahăr, coajă de lămâie şi rom. Se adaugă făina amesteca­tă cu amidon, praf de copt, ur­mată de unt şi albuşurile bătute.

Se aşază în formă jumătate din cantitatea de aluat. In a doua jumătate se înglobează 2 linguri cacao şi fructele confiate. Se aşază deasupra aluatul brun şi se marmorează cu furculiţa. Se încinge cuptorul la 170 °C şi se coace circa 40 de minute.

Se desprinde marginea for­mei. Blatul se răstoarnă pe un grătar de prăjituri şi se taie cuburi. Se bate frişca împreună cu zahărul pudră şi praful de cacao rămase. Se şpriţează pe fiecare cub în parte şi se deco­rează cu stele de ciocolată.

Prajitura de Craciun

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.