Prajitura cu crema si alune de padure

Printeaza

Prajitura cu crema si alune de padure din: oua, zahar, faina, cacao, esenta, zahar, faina, alune de padure.

Ingrediente:Prajitura_cu_crema_si_alune_de_padure

pentru blat:

  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • esenta, dupa gust

pentru crema:

  • 300 g zahar
  • 300 g unt
  • 100 g faina
  • 1/2 l apa

pentru decor:

  • 150 g alune de padure

 

Mod de preparare:

Pentru blat, albuşurile se bat spumă cu 5 linguri de zahăr, iar gălbenuşurile se freacă cu cele 2 linguri de zahăr rămase.

Făina se amestecă cu cacaua şi apoi se cerne.

Spuma de albuş şi crema de gălbenuşuri se amestecă apoi se încorporează făina cu cacaua şi se adaugă esenţele.

Se amestecă uşor şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie. Se coace 20 de minute sau încă 5 minute în plus în funcţie de cuptor.

Apoi, se lasă să se răcorească şi se taie în două.

Pentru cremă, se caramelizează zahărul şi, după ce s-a topit şi a devenit auriu, se toarnă 300 ml apă, se amestecă şi se dă deoparte.

Va rezulta un sirop. Făina se amestecă cu cele 200 ml apă rece rămase, se pune şi siropul de zahăr ars şi se fierbe 5 minute.

Se lasă la răcit şi apoi se freacă întâi cu jumătate din cantitatea de unt si, după ce acesta s-a încoporat bine, se adaugă si restul untului şi se amestecă.

Pentru asamblare, pe o foaie de blat se pune un strat de cremă şi se împrăştie deasupra ei alunele uşor mărunţite.

Se acoperă cu a doua foaie şi se acoperă cu restul cremei. Se dă la rece de pe o zi pe alta.

 

Prajitura cu crema si alune de padure

Prajitura_cu_crema_si_alune_de_padure

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

 

Prajitura cu bezea si nectarine

Prajitura cu bezea si nectarine

Prajitura cu bezea si nectarine din: nectarine, zahar, oua, lapte, ulei, faina, sare. Ingrediente: 5 nectarine 300 g zahăr 5 ouă 200 ml lapte 100 ml ulei 10 linguri făină 2 plicuri zahăr vanilat 1 praf de sare   Mod de preparare: Separi gălbenuşurile de albuşuri. Mixezi gălbenuşurile cu 150 g de zahăr până capătă o […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.