Prajitura cu bezea si nectarine din: nectarine, zahar, oua, lapte, ulei, faina, sare. Ingrediente: 5 nectarine 300 g zahăr 5 ouă 200 ml lapte 100 ml ulei 10 linguri făină 2 plicuri zahăr vanilat 1 praf de sare Mod de preparare: Separi gălbenuşurile de albuşuri. Mixezi gălbenuşurile cu 150 g de zahăr până capătă o […]
Prajitura cu crema si alune de padure
PrinteazaPrajitura cu crema si alune de padure din: oua, zahar, faina, cacao, esenta, zahar, faina, alune de padure.
pentru blat:
- 7 oua
- 7 linguri zahar
- 6 linguri faina
- 2 linguri cacao
- esenta, dupa gust
pentru crema:
- 300 g zahar
- 300 g unt
- 100 g faina
- 1/2 l apa
pentru decor:
- 150 g alune de padure
Mod de preparare:
Pentru blat, albuşurile se bat spumă cu 5 linguri de zahăr, iar gălbenuşurile se freacă cu cele 2 linguri de zahăr rămase.
Făina se amestecă cu cacaua şi apoi se cerne.
Spuma de albuş şi crema de gălbenuşuri se amestecă apoi se încorporează făina cu cacaua şi se adaugă esenţele.
Se amestecă uşor şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie. Se coace 20 de minute sau încă 5 minute în plus în funcţie de cuptor.
Apoi, se lasă să se răcorească şi se taie în două.
Pentru cremă, se caramelizează zahărul şi, după ce s-a topit şi a devenit auriu, se toarnă 300 ml apă, se amestecă şi se dă deoparte.
Va rezulta un sirop. Făina se amestecă cu cele 200 ml apă rece rămase, se pune şi siropul de zahăr ars şi se fierbe 5 minute.
Se lasă la răcit şi apoi se freacă întâi cu jumătate din cantitatea de unt si, după ce acesta s-a încoporat bine, se adaugă si restul untului şi se amestecă.
Pentru asamblare, pe o foaie de blat se pune un strat de cremă şi se împrăştie deasupra ei alunele uşor mărunţite.
Se acoperă cu a doua foaie şi se acoperă cu restul cremei. Se dă la rece de pe o zi pe alta.
Prajitura cu crema si alune de padure
Pofta buna!
poate iti place si:
Prajitura cu bezea si nectarine
Pofta buna!