Prajitura cu crema de branza, caise si ciocolata
PrinteazaPrajitura cu crema de branza, caise si ciocolata din: faina, zahar, oua, unt, ciocolata neagra, zahar vanilat, cremă brânză de vaci, gelatină, caise, zahăr pudră, tort-gelee, apa.
Ingrediente:
- 250 g făină
- 300 g zahăr
- 4 ouă
- 200 g unt
- 200 g ciocolată neagră
- 1 plic zahăr vanilat
Pentru cremă:
- 400 g cremă brânză de vaci
- 150 g zahăr
- 1 plic gelatină
Pentru decor:
- 5 caise
- 2 linguri zahăr pudră
- 2 plicuri tort-gelee
- apă
- 4 linguri zahăr
Mod de preparare:
Pentru blat, topeşti pe baie de aburi ciocolata cu untul. Separat baţi ouăle cu zahărul până obţii o spumă.
La această compoziţie adaugi treptat făina, zahărul vanilat, apoi ciocolata topită şi amesteci până se încorporează toate ingredientele.
Pui compoziţia într-o tavă tapetată cu unt şi o dai la cuptorul preîncălzit la 170 ° C 30 de minute.
Când este gata, mai laşi blatul în forma de copt câteva minute, apoi îl scoţi. între timp, prepari crema. Baţi brânza cu zahărul.
Separat hidratezi gelatina în 50 ml de apă, 10 minute, apoi o topeşti pe baie de aburi, dar până să ajungă la punctul de fierbere.
Pentru decor, speli caisele, le tai în două, le scop sâmburii, le amesteci cu zahărul pudră şi le pui pe foc până se topeşte zahărul. Le laşi să se răcească, apoi le cureţi de coajă.
La siropul lăsat de fructe adaugi apă, astfel încât să obţii 500 ml de lichid. Cele două plicuri de tort-gelee le amesteci cu zahărul, adaugi treptat siropul şi pui întreaga compoziţie pe foc.
O laşi să fiarbă aproximativ 1 minut. Peste blatul răcit întinzi crema de brânză, aranjezi jumătăţile de caise şi torni siropul de fructe. Dai prăjitura la rece 1 oră.
Prajitura cu crema de branza, caise si ciocolata
Pofta buna!