Prăjitură cu cremă de brânză si lămâie
PrinteazaO reteta de prajitura cu crema de branza si lamaie din: oua, zahar, faina, nuca, sare, zahar vanilat, limoncello, lamai verzi, galbenusuri, lapte, gelatina, frisca, coaja de lamaie, branza ricotta si zahar.
pentru blat:
- 3 ouă
- 3 linguri zahăr
- o lingură făină
- 2 linguri nucă măcinată
- un praf sare
- un plic zahăr vanilat
pentru sirop:
- 200 ml apă
- 10 linguri zahăr
- 4 linguri limoncello
- 4 lămâi verzi
pentru cremă:
- 6 gălbenuşuri
- 300 ml lapte
- 2 plicuri gelatină
- 300 g frişcă
- 200 g brânză ricotta
- coaja de la 1 -2 lămâi verzi
- 200 g zahăr
Mod de preparare:
Se separă ouăle, gălbenuşurile se freacă cu un praf de sare, iar albuşurile se bat spumă. Se adaugă zahărul, gălbenuşurile, nuca si făina cernută. Se amestecă si se toarnă în tava tapetată cu hârtie. Se coace la foc mediu.
Se face siropul. Se pun apa si zahărul să fiarbă şi, după ce se leagă, se adaugă limoncello şi lămâile tăiate felii subţiri. Se pune între timp gelatina să se înmoaie în apă rece. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă laptele călduţ si vanilia si se pun să fiarbă la foc mediu. După ce au început să clocotească, se pune gelatina si se răceşte treptat.
După ce s-a răcit crema, se adaugă ricotta şi frişca. Se încorporează uşor şi se lasă la rece. Se însiropează blatul, se punecrema, iar pe deasupra se aşază feliile de lămâie. Se serveşte după ce s-a răcit.
Prăjitură cu cremă de brânză si lămâie
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura cu crema de branza si lamaie