Momos, aceste chifteluțe aburite sau prăjite, sunt mai mult decât o simplă mâncare de stradă în regiunea Himalayei. Sunt o fereastră spre bogata moștenire culturală și gastronomică a Nepalului și Tibetului, un simbol al ospitalității și diversității culinare. Originea Momo […]
Prajitura cu crema de branza si lichior de oua
PrinteazaPrajitura cu crema de branza si lichior de oua din: faina, zahar pudra, unt, oua, praf de copt, lapte, cacao, brânză de vaci, smântână, cafea măcinată, lichior de ouă, lapte.
Ingrediente:
- 400 g făină
- 50 g zahăr pudră
- 250 g unt
- 2 gălbenuşuri
- 1/2 plic praf de copt
- 3 linguri lapte
- 3 linguriţe cacao
Pentru umplutură:
- 12 albuşuri
- 250 g brânză de vaci
- 200 ml smântână
- 130 g zahăr pudră
- 2 linguri cafea măcinată
- 50 ml lichior de ouă
- 100 ml lapte
Mod de preparare:
Cerni făina cu zahărul pudră şi praful de copt pe masa de lucru. Faci o gaură în făină, pui gălbenuşurile, untul, laptele şi cacaua.
Frămânţi din toate ingredientele un aluat neted, acoperi cu folie şi laşi la frigider două ore. Intinzi jumătate din aluat în foaie şi îl aşezi într-o tavă de 25×30 cm, îmbrăcată cu hârtie de copt.
Amesteci cafeaua măcinată cu laptele şi pui pe foc. Aştepţi să se răcească, după care torni lichiorul de ouă. Amesteci brânza de vaci cu smântână, zahărul şi laptele aromatizat.
Baţi albuşurile spumă tare şi le încorporezi uşor în crema de brânză. întinzi crema pe blatul din tavă şi deasupra dai aluatul rămas, uniform, prin răzătoarea mare.
Bagi prăjitura în cuptorul preîncălzit 30 de minute. Laşi să se răcească în formă, după care tai în porţii.
Prajitura cu crema de branza si lichior de oua
Pofta buna!