Prajitura cu crema de branza si nuca
PrinteazaPrajitura cu crema de branza si nuca din: unt, zahar, oua, praf de copt, faina, lapte, miez de nuca, frisca lichida, apa, gelatina, coaja de lamaie, crema de branza, alune, menta.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 200 g unt
- 250 g zahăr
- 4 ouă
- 1 linguriţă praf de copt
- 300 g făină
- 150 ml lapte
crema de nuci:
- 400 g miez de nucă măcinat
- 200 ml frişcă lichidă
- 500 ml apă
- 6 linguri zahăr
- 4 plicuri gelatină
- coajă de lămâie
Pentru crema de branza:
- 500 g cremă de brânză
- 3 ouă
- 150 g zahăr
bezea:
- 7 albuşuri
- 500 g zahăr pudră
ornat:
- alune
- mentă
Mod de preparare:
Prajitura cu crema de branza si nuca: Pentru aluat, freci untul cu zahărul, adaugi gălbenuşurile. Incorporezi treptat făina amestecată cu praful de copt şi laptele.
La sfârşit, pui albuşurile bătute spumă. Frămânţi, împărţi în două părţi egale şi le laşi să se odihnească.
Pe o planşetă dată cu făină întinzi fiecare din foile de aluat şi le aşezi în câte o tavă, unsă cu unt. Le dai la cuptor cam 25-30 de minute fiecare.
Pentru crema de nuci, fierbi apa şi în ea dizolvi zahărul. Prepari gelatina aşa cum scrie pe pachet şi o amesteci cu apa îndulcită. In acest lichid pui nucile şi amesteci bine.
Dai crema la frigider şi baţi frişca. Scoţi crema de la rece, o amesteci cu frişca şi coaja rasă de lămâie.
Pentru crema de brânză, baţi brânza cu ouăle şi zahărul până se omogenizează. Pentru bezea, combini albuşurile cu zahărul şi le pui pe foc.
Amesteci până când se topeşte zahărul. Dai vasul la o parte de pe foc şi mixezi până când obţii o spumă tare.
Peste prima foaie de blat întinzi un strat din crema de nuci, apoi un strat din cea de brânză şi restul din crema de nuci.
Aşezi peste cealaltă foaie de blat şi pui ultimul strat de bezea.
Ornezi cu alune şi mentă.
Pofta buna!