Prajitura cu crema de cacao si cocos
PrinteazaPrajitura cu crema de cacao si cocos din: oua, zahar, esenţă de rom sau de vanilie, faina, unt, lapte, cacao, margarină, nucă de cocos.
- 3 ouă de dimensiune medie
- 150 g zahăr
- câteva picături esenţă de rom sau de vanilie
- 125 g făină
- câte 1 lingură unt şi făină pentru tavă
Ingrediente pentru cremă şi decor:
- câte 4 linguri zahăr şi lapte
- 2 linguri cacao
- 1 lingură făină
- 125 g margarină
- 125 g nucă de cocos
Mod de preparare:
Pentru cornete, mixezi ouăle cu esenţa şi zahărul, până când acesta se dizolvă.
Incorporezi treptat făina şi mixezi în continuare până omogenizezi aluatul, în tava unsă cu unt şi tapetată cu făină, pui câte o linguriţă de compoziţie, la distanţă de 5-6 cm unele de altele şi coci la foc mediu spre iute, până când bucăţile de aluat se rumenesc pe margine.
Rulezi repede bucăţile calde de aluat, la uşa cuptorului. Presezi marginile între degete, ca să se lipească bine şi să nu se desfacă.
Pentru cremă, amesteci zahărul, făina, praful de cacao şi laptele şi le fierbi la foc mic.
Când crema se îngroaşă, stingi focul şi adaugi margarina şi 100 g nucă de cocos.
Cu această cremă umpli cornetele şi le treci prin nuca de cocos rămasă. Le păstrezi 1 oră la rece.
Prajitura cu crema de cacao si cocos
Pofta buna!