Prajitura cu crema de cacao si glazura
PrinteazaPrajitura cu crema de cacao si glazura din: albusuri, zahar, nuci macinate, faina, unt, nuca de cocos, galbenusuri, zahar pudra, zahar vanilinat, cacao, unt, ciocolata, lapte.
pentru blatul 1:
- 6 albusuri
- 150 g zahar
- 200 g nuci macinate
- 4 linguri faina
- 1 lingura unt pentru tava
pentru blatul 2:
- 6 albusuri
- 150 g zahar
- 200 g nuca de cocos
- 4 linguri faina
- 1 lingura unt pentru tava
pentru crema si glazura:
- 12 galbenusuri
- 300 g zahar pudra
- 2 plicuri zahar vanilinat
- 2 linguri cacao
- 300 g unt
- 100 g ciocolata
- 2 linguri lapte
Mod de preparare:
Pentru primul blat, baţi albuşurile spumă tare, adaugi treptat zahărul şi baţi în continuare până se întăreşte bezeaua, încorporezi nucile şi făina cernută, amestecând uşor, pe verticală.
Torni compoziţia într-o tavă de 30×40 cm, unsă şi tapetată cu hârtie de copt. Coci blatul la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, timp de 30 de minute.
Pentru cel de-al doilea blat, procedezi la fel.3. Pentru cremă, fierbi la bain-marie gălbenuşurile, zahărul, cacaua şi zahărul vanilinat, amestecând energic până se îngroaşă.
Freci spumă untul moale, la temperatura camerei. In untul moale, încorporezi lingură cu lingură crema răcită.
Intinzi crema între hiaturile reci şi glazurezi prăjitura cu ciocolata topită la bain-marie, împreună cu laptele.
Este de preferat să păstrezi prăjitura în frigider timp de 2 ore, înainte de a o porţiona.
Prajitura cu crema de cacao si glazura
Pofta buna!