Prăjitură cu crema de cafea din: oua, zahar, nuca, faina, praf de copt, coaja de lamaie, sare, unt, zahar pudra, galbenusuri, cafea concentrata, lapte.
Ingrediente blat:
7 ouă
200g zahăr
200g nucă măcinată
3 linguri făină
1 linguriţă rasă praf de copt
2 linguriţe coajă de lămâie
un vârf de cuţit sare
Ingrediente crema:
300g unt
250g zahăr pudră
3 gălbenuşuri
50ml cafea concentrată
100m lapte
100g nuci prăjite şi sfărâmate
Mod de preparare:
Pentru blat, se separă albuşurile de gălbenuşari, apoi se bat spumă albuşurile şi se pun peste acestea, pe tind, zahărul, nuca măcinată, făina, praful de copt, coaja de lămâie şi, ultimele, gălbenuşurile.
Se amestecă încontinuu, în timp ce se adaugă, pe rând, ingredientele de mai sus.
Se omogenizează bine această compoziţie, apoi se toarnă într-o tavă mai adâncă, unsă cu unt şi tapetată cu făină.
Se pune blatul la copt, în cuptorul încins, şi se coace 30 de minute, la foc potrivit, sau până când acesta creşte şi se rumeneşte frumos.
Se poate verifica dacă este bine copt în interior, folosind o scobitoare care se înfige în mijlocul blatului.
Dacă atunci când se scoate din blat pe ea nu rămâne nimic î nseamnă că blatul este bine copt şi se poate scoate din cuptor.
Se lasă blatul să se răcească şi, între timp, se pregăteşte crema.
Prajitura cu crema de cafea si migdale din: faina, ciocolata neagra, unt sarat, cafea, ardei iute, pudra de ardei iute, oua, zahar brun, zahar, praf de copt, migdale, cacao, smantana pentru frisca. Ingrediente: 3 linguri de făină, plus extra pentru tavă 250g de ciocolată neagră, ruptă în bucăţi 250g de unt sărat, înmuiat şi […]
Prajitura cu ciocolata amaruie si crema de cafea din: pudra de cacao, cuisoare, scortisoara, nucsoara, unt, zahar pudra, oua, faina, bicarbonat de sodiu, praf de copt, cafea prajita si frisca. Ingrediente: 60 de grame de pudra de cacao si ceva in plus pentru presarare o lingurita cuisoare 3 lingurite de scortisoara un pumn de nucsoara […]
Prajitura fara gluten cu ciocolata din: biscuiti, oua, unt, zahar, cacao, ciocolata, ghimbir. Ingrediente: 250 g biscuiţi fără gluten 4 gălbenuşuri 200 g unt 200 g zahăr pudră 200 ml cafea concentrată 1 lingură cacao sau nes 30 g ciocolată neagră 2-3 cm ghimbir proaspăt 1 baton de vanilie Mod de preparare: Se amestecă […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.