Prăjitură cu cremă şi cafea
PrinteazaPrăjitură cu cremă şi cafea din: faina, zahar tos, oua, unt, lapte, amoniac, zahar pudra, ciocolata neagra, cacao, esenta de rom, sare, cafea, portocala, miere si physalis.
- 500 g faina
- 200 g zahar tos
- doua oua
- 350 g unt
- 150 ml lapte dulce
- amoniac
- 100 g zahar pudra
- 100 g ciocolata neagra
- o lingura cu cacao
- esenta de rom
- un praf de sare
- o lingura cu cafea
- o portocala
- 100 ml miere
- physalis
Mod de preparare:
Intr-un bol se pun 150 g unt, sarea şi zahărul tos.
Se mixează până se înmoaie şi devine ca o cremă, se adaugă ouăle, o linguriţă cu amoniac stins în laptele dulce şi se amestecă.
Se toarnă peste făina cernută, se frământă şi aluatul obţinut se lasă să se odihnească zece minute.
Se întind cinci foi subţiri, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se înţeapă cu o furculiţă şi se coc pe rând la foc mediu circa 10 minute, având grijă să nu se ardă.
Restul de unt se pune într-un bol împreună cu ciocolata topită la bain-marie, zahărul pudră, o linguriţă cu esenţă de rom şi cacaua.
Se presară cafeaua măcinată, coaja rasă de la portocală şi puţin suc.
Se mixează totul, se întinde crema pe foile răcite, se suprapun, se aşază deasupra un tocător de lemn şi se introduc la rece.
Cand s-au inmuiat foile, se scoate prajitura din frigider, se toarna deasupra mierea si se unge toata suprafata.
Se serveste simpla sau cu fructe physalis taiate in jumatati.
Prăjitură cu cremă şi cafea
Pofta buna!