Prăjitură cu cremă de căpşuni
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar, vanilie, faina, sare, margarina, lichior de zmeura, zahar pudra, capsuni.
- 6 ouă
- 150gde zahăr tos
- 1 linguriţă extract de vanilie
- 125g de făină, cernută
- sare
- 1 linguri de margarina, topită într-un ibric pe foc
- 2-3 linguri lichior de zmeură sau de căpşuni
Ingrediente crema:
- 125g de margarină la temperatura camerei
- 500g de zahăr pudră
- 2 căpşuni, tăiate bucăţele căpşuni şi coacăze roşii pentru decor
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 160°C .Intr-o formă de copt de 23 cm x 30 cm se aşază hârtie de copt.
Se bat ouăle cu zahărul, un vârf de sare şi vanilia până compoziţia se triplează ca volum, timp de 8-10 minute. Se adaugă făina şi margarina treptat. Se întinde compoziţia în forma de copt şi se coace 25 minute. Se lasă la răcit în formă. Se scoate blatul şi se desprinde cu grijă de hârtia de copt.
Se taie 12 discuri cu diametrul de 6-7cm, folosind un cuţit. Fiecare dintre acestea se taie pe jumătate, astfel încât să se obţină două discuri la fel de mari, dar mai subţiri. Toate se însiropează cu lichior.
Intr-un bol se bate margarina cu mixerul, adăugându-se treptat zahărul pudră. Se adaugă căpşunile şi se amestecă până ce acestea se mărunţesc (compoziţia va deveni roz).Se unge fiecare disc cu crema obţinută. Se pun 4 discuri unul peste altul pentru a se obţine 6 prăjituri.
Prăjitură cu cremă de căpşuni
Pofta buna!