Prajitura cu crema caramel si glazura de ciocolata

Printeaza

Prajitura cu crema caramel si glazura de ciocolata din: făină, sare, untutra, zahar, ou, lapte, amoniac, unt.

 

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 1 praf de sare
  • 100 g untură
  • 100 g zahăr
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • 1 linguriţă amoniac

Pentru cremă:

  • 300 g zahăr
  • 500 ml apă
  • 120 g făină
  • 500 ml lapte
  • 1 pachet unt

Pentru glazură:

  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 3 linguri lapte

Mod de preparare:

Pentru foi: amesteci într-un bol făina, sarea, zahărul, untura, oul şi amoniacul stins în laptele călduţ.

Frămânţi un aluat şi îl împărţi în cinci părţi egale. întinzi câte o foaie şi le coci pe fundul tăvii 6-8 minute.

Pentru cremă: caramelizezi 150 g de zahăr, adaugi apa şi laşi pe foc până se dizolvă tot caramelul. Restul de zahăr îl amesteci cu făina, adaugi laptele şi amesteci.

Torni compozi­ţia peste caramel, omogenizezi şi laşi pe foc până se îngroaşă. Stingi focul, adaugi untul, amesteci bine, după care dai la rece.

Aşezi prima foaie pe un pla­tou, ungi cu cremă de caramel şi repeţi procedeul (trebuie să rămână foaie dea­supra).

Topeşti între timp ciocolata ruptă bucăţi, adaugi laptele şi amesteci până se omogenizează. Ornezi pră­jitura cu crema de ciocolată şi o dai la rece.

 

Prajitura cu crema caramel si glazura de ciocolata

Prajitura_cu_crema_caramel_si_glazura_de_ciocolata

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.