Prajitura cu crema caramel si glazura de ciocolata
PrinteazaPrajitura cu crema caramel si glazura de ciocolata din: făină, sare, untutra, zahar, ou, lapte, amoniac, unt.
Ingrediente:
- 500 g făină
- 1 praf de sare
- 100 g untură
- 100 g zahăr
- 1 ou
- 100 ml lapte
- 1 linguriţă amoniac
Pentru cremă:
- 300 g zahăr
- 500 ml apă
- 120 g făină
- 500 ml lapte
- 1 pachet unt
Pentru glazură:
- 100 g ciocolată cu lapte
- 3 linguri lapte
Mod de preparare:
Pentru foi: amesteci într-un bol făina, sarea, zahărul, untura, oul şi amoniacul stins în laptele călduţ.
Frămânţi un aluat şi îl împărţi în cinci părţi egale. întinzi câte o foaie şi le coci pe fundul tăvii 6-8 minute.
Pentru cremă: caramelizezi 150 g de zahăr, adaugi apa şi laşi pe foc până se dizolvă tot caramelul. Restul de zahăr îl amesteci cu făina, adaugi laptele şi amesteci.
Torni compoziţia peste caramel, omogenizezi şi laşi pe foc până se îngroaşă. Stingi focul, adaugi untul, amesteci bine, după care dai la rece.
Aşezi prima foaie pe un platou, ungi cu cremă de caramel şi repeţi procedeul (trebuie să rămână foaie deasupra).
Topeşti între timp ciocolata ruptă bucăţi, adaugi laptele şi amesteci până se omogenizează. Ornezi prăjitura cu crema de ciocolată şi o dai la rece.
Prajitura cu crema caramel si glazura de ciocolata
Pofta buna!