Prajitura cu crema si nuci din: un pachet foi de cremşnit, lapte de soia, zahar, amidon, vanilie, nuci. Ingrediente: un pachet foi de cremşnit de post Pentru cremă: 500 ml lapte de soia 100 g zahăr 2 linguri amidon esenţă de vanilie 300 g nuci Mod de preparare: Intr-o crăticioară se pun amidonul, zahărul şi […]
Prajitura cu crema de ciocolata, fructe uscate si ricotta
PrinteazaPrajitura cu crema de ciocolata, fructe uscate si ricotta din: ricotta, miere, apa rece, lapte, nuci, smochina, castana, scortisoara, gelatina, pandispan, crema de patiserie, ciocolata, fulgi de ciocolata.
- 50g de brânză ricotta
- 20 g de miere
- 1 ceaşcă cu apă rece
- 50 ml de lapte cald
- 2 nuci
- 1/2 smochină uscată
- 1 castană fiartă
- 1g de scorţişoară
- 2 foi de gelatină
- 1 felie de pandişpan cu ciocolată
Ingrediente pentru crema de ciocolată:
- 20gde cremă de patiserie
- 20 g de ciocolată gata preparată
- 10 g de fulgi de ciocolată de menaj
Mod de preparare:
Intr-o crăticioară amestecaţi brânza ricotta cu miere, cu ajutorul unei spatule pentru a amesteca bine compoziţia.
Puneţi gelatina la înmuiat în apă rece şi încorporaţi-o în lapte cald.
Incorporaţi gelatina cu brânza ricotta şi cu miere, adăugând nucile, smochinele, castanele şi puţină scorţişoară.
Puneţi compoziţia în formele de hârtie şi aşezaţi la congelator timp de o oră, până când compoziţia se leagă bine.
Intre timp, cu un tăietor de biscuiţi, decupaţi felii rotunde de pandişpan.
Aşezaţi compoziţia preparată pe feliile de pandişpan şi adăugaţi crema de patiserie amestecată cu cea de ciocolată.
Decoraţi cu fulgi de ciocolată de menaj.
Prajitura cu crema de ciocolata, fructe uscate si ricotta
Pofta buna!
poate iti place si:
Prajitura cu crema si nuci
Pofta buna!
A fost buna prajitura?