Prajitura cu crema si ciocolata

Printeaza

Prajitura cu crema si ciocolata din: ou, ulei zahar, iaurt, amoniac, faina, galbenusuri, esenta de cafea, galbenusuri, ciocolata neagra, suc de lamaie.

Ingrediente:Prajitura_cu_crema_si_ciocolata

pentru aluat:

  • un ou
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri iaurt
  • o lingura amoniac pentru prajituri
  • 350 g faina

pentru crema:

  • 375 g unt fara sare
  • 300 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 50 ml apa
  • 1 lingura esenta de cafea

pentru stratul de ciocolata:

  • 6 albusuri
  • 4 galbenusuri
  • 250 g ciocolata neagra
  • 50 g unt
  • 50 g zahar
  • 1/2 lingura suc de lamaie

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, toate ingredientele se amestecă si se face o cocă potrivit de tare care se împarte în patru.

Se întind patru foi care se coc fiecare pe dosul tăvii de aragaz unsă cu ulei si presărată cu un pic de făină.

Se lasă la foc mare si când foaia începe să devină gălbuie se scoate si se lasă la răcit.

Pentru cremă, se amestecă la mixer toate ingredientele si se lasă crema la rece.

Pentru stratul de ciocolată, se pun la topit ciocolata si untul, cele 6 albuşuri se bat spumă cu suc de lămâie si când începe să se formeze spuma se adaugă zahărul.

Gălbenuşurile se pun în amestecul răcorit de ciocolată si unt. Se adaugă spuma de albuş, treptat, si se amestecă.

Intr-o tavă, se ung foile cu crema de cafea si un strat subţire de cremă de ciocolată.

Se acoperă cu restul cremei de ciocolată si se dă la rece pentru 6 ore.

Prajitura cu crema si ciocolata

Prajitura_cu_crema_si_ciocolata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.