Prajitura cu crema si ciocolata
PrinteazaPrajitura cu crema si ciocolata din: ou, ulei zahar, iaurt, amoniac, faina, galbenusuri, esenta de cafea, galbenusuri, ciocolata neagra, suc de lamaie.
pentru aluat:
- un ou
- 4 linguri ulei
- 4 linguri zahar
- 4 linguri iaurt
- o lingura amoniac pentru prajituri
- 350 g faina
pentru crema:
- 375 g unt fara sare
- 300 g zahar
- 3 galbenusuri
- 50 ml apa
- 1 lingura esenta de cafea
pentru stratul de ciocolata:
- 6 albusuri
- 4 galbenusuri
- 250 g ciocolata neagra
- 50 g unt
- 50 g zahar
- 1/2 lingura suc de lamaie
Mod de preparare:
Pentru aluat, toate ingredientele se amestecă si se face o cocă potrivit de tare care se împarte în patru.
Se întind patru foi care se coc fiecare pe dosul tăvii de aragaz unsă cu ulei si presărată cu un pic de făină.
Se lasă la foc mare si când foaia începe să devină gălbuie se scoate si se lasă la răcit.
Pentru cremă, se amestecă la mixer toate ingredientele si se lasă crema la rece.
Pentru stratul de ciocolată, se pun la topit ciocolata si untul, cele 6 albuşuri se bat spumă cu suc de lămâie si când începe să se formeze spuma se adaugă zahărul.
Gălbenuşurile se pun în amestecul răcorit de ciocolată si unt. Se adaugă spuma de albuş, treptat, si se amestecă.
Intr-o tavă, se ung foile cu crema de cafea si un strat subţire de cremă de ciocolată.
Se acoperă cu restul cremei de ciocolată si se dă la rece pentru 6 ore.
Prajitura cu crema si ciocolata
Pofta buna!