Tartine cu Avocado si Ou Posat – un preparat elegant si nutritiv, perfect pentru un mic dejun sanatos sau un brunch rafinat. Aceasta combinatie clasica imbina cremozitatea avocadoului cu finetea oului posat, oferind o explozie de arome si texturi intr-o singura muscatura. Tartinele cu avocado si ou posat sunt o alegere excelenta pentru cei care […]
Prăjitură cu cremă de dovleac
PrinteazaPrăjitură cu cremă de dovleac din: faina, nuca, oua, unt, smantana, zahar pudra, praf de copt, dovleac, lamaie, zahar, zahar vanilat, vanilie, frisca.
Ingrediente blat :
- 200 g făină
- 1 lingură nucă măcinată
- 3 ouă
- 30 g unt
- 2 linguri smântână
- 1 lingură zahăr pudră
- 1/2 plic praf de copt
Ingrediente cremă:
- 500 g dovleac
- 1/2 lămâie
- 3 linguri zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 3 picături esenţă de vanilie
- 100 ml frişcă
- 100 g miez de nucă
Mod de preparare:
Prăjitură cu cremă de dovleac: Freci gălbenuşurile cu zahărul şi untul moale, adaugi smântână, făina în ploaie, praful de copt şi nuca măcinată.
Amesteci, încorporezi albuşurile bătute spumă, torni compoziţia într-o tavă mai mică şi o coci la foc potrivit 25-30 de minute.
în acest timp pregăteşti crema: cureţi 300 g dovleac, îl dai pe răzătoarea mare, îl stropeşti cu zeama de lămâie şi-l fierbi la foc mic cu o lingură de apă şi esenţa de vanilie.
Pui dovleacul rămas la cuptor să se coacă împreună cu miezii de nucă. Scoţi nuca după 10 minute de copt, dar mai laşi dovleacul încă 20 de minute.
După ce a fiert dovleacul ras, îl pasezi şi-l amesteci cu frişca bătută, cu zahărul şi zahărul vaniliat. întinzi crema obţinută peste blatul copt şi răcit şi decorezi prăjitura cu felii de dovleac copt şi cu miez de nucă prăjit.
Pofta buna!
Tartine cu Avocado si Ou Posat
Incoming search terms:
- prajitura cu crema de dovleac
- crema de dovleac pentru prajituri