Prajitura cu crema de fructe de padure si ciocolata

Printeaza

Prajitura cu crema de fructe de padure si ciocolata din: ouă, faina, ulei, amidon alimentar, esenta de migdale, esenţă de rom, praf de copt, sare, zeama de grepfrut şi portocale, fructe de pădure congelate, zahar, smântână pentru frişcă, ciocolate amărui, unt.

Prajitura cu crema de fructe de padure si ciocolata

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 200 g zahăr
  • 180 ml ulei
  • 300 g făină
  • 4 linguri amidon alimentar
  • esenţă de migdale
  • esenţă de rom
  • 1 plic praf de copt
  • un vârf de cuţit sare

Pentru însiropat prăjitură:

  • zeama de la 2 grepfrut şi 2 portocale
  • 100 g zahăr

Pentru cremă:

  • 300 g fructe de pădure congelate
  • 200 ml smântână pentru frişcă

Pentru glazura:

  • 2 ciocolate amărui
  • 50 g unt

Mod de preparare:

Freci albuşurile spumă cu puţină sare şi, când s-au întărit, pui zahărul în trei reprize.

Adaugi apoi gălbenuşurile şi amesteci pe rând câte unul, cu spatula, apoi în acelaşi mod adaugi uleiul, făina cernută împreună cu praful de copt, amidonul şi esenţele, lei o tavă mai adâncă, o ungi cu ulei şi o pudrezi cu făină.

Pui compoziţia şi o dai la cuptorul încins la 200°C pentru 5 minute, apoi scazi temperatura la 180°C, pentru 40-45 de minute.

Laşi să se răcească circa 10 minute, apoi răstorni blatul pe un prosop curat. După ce s-a răcit, tai bla­tul în două pe verticală.

Faci un sirop din zeama de portocale şi grepfrut, în care pui şi zahărul şi le fierbi la foc mic până se topeşte zahărul.

Cu acest sirop răcit, însiropezi blatul.

Pentru crema, amesteci smântână pentru frişcă cu fructele de pă­dure şi le baţi bine cu mixerul până se întăreşte.

Pregăteşti glazura aşa: într-un vas aşezat la bain-marie pul untul şi cioco­lata.

Topeşti totul pe baie de abur şi laşi 10 minu­te la răcit. într-o tavă pui primul blat însiropat, apoi crema ţfe fructe şi acoperi cu celălalt blat însiropat.

Dai tava la frigider pentru aproximativ 30 de minute, apoi o scoţi şi o tai cuburi, pe care le acoperi cu glazura.

Prăjitura porţionată o dai la rece până în momentul servirii.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.