Prajitura cu crema si glazura de ciocolata

Printeaza

Prajitura cu crema si glazura de ciocolata din: oua, zahar, nuca de cocos, faina, cacao, praf de copt, esenţă de rom, lapte, margarină pentru creme, esenţă de vanilie, ciocolată cu lapte, unt.

 

Ingrediente pentru blatul alb:Prajitura_cu_crema_de_vanilie_si_glazura_de_ciocolata

  • 6 albuşuri
  • 6-7 linguri zahăr
  • 100 g nucă de cocos
  • 2 linguri făină

Ingrediente pentru blatul de cacao:

  • 5 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 3 linguri cu vârf făină
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 fiolă esenţă de rom

Ingrediente pentru crema galbenă:

  • 6 gălbenuşuri
  • 150 g zahăr
  • 6 linguri lapte
  • 150 g margarină pentru creme
  • 1 fiolă esenţă de vanilie

Ingrediente pentru glazură:

  • 2 bucăţi ciocolată cu lapte
  • 30 g unt
  • 5 linguri lapte

Mod de preparare:

Albuşurile le baţi cu puţină sare, adaugi zahărul, pui făina şi nuca de cocos, amestecând cu o spatulă de lemn.

Pui compoziţia într-o tavă de 25×35, unsă şi tapetată cu fulgi de cocos.

Separi albuşurile de gălbenuşuri, baţi albuşurile cu zahărul, apoi adaugi gălbenuşurile.

Pui esenţa, fă­ina, cacao şi praful de copt. Torni uşor compoziţia peste aluatul din tavă, apoi introduci tava în cuptor şi o laşi până trece testul cu scobitoarea.

Când este gata, scoţi blatul pe un platou şi-l laşi să se răceas­că complet.

Mixezi gălbenuşurile cu zahărul, adaugi laptele şi fierbi totul pe baie de aburi, până se îngroaşă.

Separat mixezi margarina spumă cu 1 lingură zahăr, iar când este aproape răcită crema de ou, o încorporezi în margarină şi amesteci uşor.

La final adaugi vanilia.

Peste blatul alb-negru răcit, torni crema galbenă şi o netezeşti bine. Laşi să se întărească crema bine.

Topeşti ciocolata cu untul şi laptele, apoi, caldă fi­ind, o torni peste cremă.

Dai prăjitura la rece pentru 5-6 ore, apoi o porţionezi după dorinţă.

Prajitura cu crema si glazura de ciocolata

Prajitura_cu_crema_de_vanilie_si_glazura_de_ciocolata

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.