Prăjitură cu cremă de griş si marmeladă
PrinteazaPrăjitură cu cremă de griş si marmeladă din: faina, margarina, galbenus, zahar, lapte, nuca, sare, gris, marmelada, albusuri, cacao.
- 300 g făină
- 150 g margarină
- 1 gălbenuş
- 1 lingură zahăr
- 2 linguri lapte
- drojdie cât o nucă
- sare
Ingrediente cremă:
- 200 ml lapte
- 2 linguri griş
- 2 gălbenuşuri
- 7 linguri zahăr
- 1 lingură cacao
- 2-3 linguri marmeladă
- 3 albuşuri
Mod preparare foi:
Faci o maia din drojdie, lapte călduţ, făină.
După ce a crescut maiaua, o adaugi peste făină, pui şi margarina, gălbenuşul, zahărul, sare după gust şi frămânţi aluatul pe care-l laşi să se odihnească 15 minute.
Intre timp, pregăteşti crema: Pui la fiert laptele şi când clocoteşte presari grisul.
După ce s-a îngroşat, îl dai deoparte şi-l laşi să se răcească. Freci apoi gălbenuşurile cu zahărul, adaugi cacaua, marmelada, grisul fiert.
La urmă încorporezi albuşurile bătute spumă. împărţi apoi aluatul în două, din care întinzi 2 foi.
Aşezi prima foaie într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină, întinzi toată crema, o acoperi cu a doua foaie şi coci prăjitura la foc potrivit timp de 35 de minute.
După ce s-a copt, o presari cu zahăr si o tai bucăţi.
Prăjitură cu cremă de griş si marmeladă
Pofta bună!